Förlust och vinst för herrarna i helgen

Blue Fox herrarna gjorde två fina kämpainsatser i helgen trots att laget var vingklippt båda dagarna. Robin Holländer var nöjd med glöden båda dagarna men tyckte att man inte utnyttjade sina chanser på lördag men tog vara på dem på söndag.

Adrian Lillas har gjort mål i tre matcher i rad.

På grund av coronafall och andra åtaganden kunde herrarna endast mönstra 10 utespelare + en målvakt i lördagens match mot MLT i Seinäjoki. Det blev en jämn och målrik första period där MLT gjorde både 1-0 och 2-0 genom Tommi Kärkkäinen. Blue Fox svarade snabbt på det och utjämnade till 2-2 genom Adrian Lillas och Jack Nylund. Men bara 12 sekunder efter Jacks mål kunde Martti Lamminmäki ge MLT ledningen igen med 3-2, och då vara bara 10.41 spelat av den första perioden. Efter det lugnade måltakten ner sig men vid tiden 16.37 smällde Anton Kallvik in kvitteringen till 3-3 på pass av Jack Nylund.

Den andra perioden blev mera ett ställningskrig men vid 29.01 gav Martti Lamminmäki  MLT ledningen med 4-2 med sitt andra mål för dagen. Vid 37.28 kom sedan en första avgörande situation i matchen när David Krokvik utvisas för knuff och JanO Backlund samtidigt tar en utvisning för protest mot domslut. MLT behöver en knapp minut i överläge 5-3 innan Jonatan Tynkkynen gör just 5-3 till MLT. Ett opassligt mål minuten före pausvilan.

Den tredje perioden börjar också med oflyt när Blue Fox gör självmål vid tiden 41.10. Vid 43.56 blir Anton Kallvik utvisad i 5 minuter för tackling. Blue Fox klarar det numerära underläget men mycket tid går åt. Efter att Atte Saari lyckas göra 7-3 vid tiden 49.52, försvarar MLT säkert de sista 10 minuterna. MLT kan ännu göra två mål i matchminut 58 när först Visa Noponen och sedan Jonatan Tynkkynen gör varsitt mål. Slutställningen blir alltså 9-3 i MLTs favör.

- Jag kan inte begära mer av pojkarna. Vi hade våra chanser i andra perioden vid ställningen 3-3, men vi satte dem inte. Det var synd att vi inte tog våra chanser där för det skulle ha gett oss krafter, säger tränare Robin Holländer.

Casper Nyvall stod för två mål och en assist i matchen mot Ilves.

På söndagen fortsatte herrarna matchandet i Tammerfors mot Ilves. Även nu var truppen inte större än 11 utespelare + en målvakt. Nu fick Blue Fox den start på matchen som man kunde önska sig. På de 10 första minuterna gick man ifrån till 3-0 efter att Casper Nyvall gjort sina två första seriemål i representationslaget och William Sundelin satt en balja däremellan. I periodens sista minut kunde Topi Koskinen reducera till 1-3.

I den andra perioden tog lagen utvisningar om vartannat. Först Ilves Joonathan Lehtonen, sedan Mikael Nyvall, efter det Ilves Hiski Kosunen och därefter Adrian Lillas. Under Adrians utvisning kunde sedan Ilves göra mål i numerärt överläge genom Joonathan Lehtonen på passning av Jesperi Räsänen. Efter det blev ännu Ilves Jasper Palojoki utvisad men herrarna kunde inte utnyttja läget.

William Sundelin gjorde två mål i matchen mot Ilves.

Efter den utvisningsrika andra perioden var det tätt och jämnt i den sista perioden. Matchen avgjordes under de fyra sista minuterna. Vid tiden 56.06 gör William Sundelin 2-4 på pass av Jack Nylund och vid 56.36 gör Adrian Lillas 2-5 på pass av Casper Nyvall. Nu tar Ilves ut målvakten och spelar 6-5. Topi Koskinen reducerar till 3-5. Sedan gör Jhonny Fredriksson 3-6 i tomt mål vid 57.53. Därefter utvisas ännu David Krokvik vid 58.22 för knuff och Mikael Nyvall vid 58.35 för farligt spel. Då kan Ilves ännu reducera i spel 6 mot 3 med sex sekunder kvar av speltiden till 4-6 genom Topi Koskinen.

- Vilken fight av killarna. Idag tog vi vara på våra chanser och spelade bra i numerärt underläge. Jag lyfter på hatten för killarna, säger en nöjd Robin Holländer.

De unga spelarna gjorde riktigt fina insatser. Adrian Lillas jobbade hårt igen och gjorde mål för tredje matchen i rad. Casper Nyvall gör 2+1=3 poäng och Arvid Nybäck gör en kanoninsats i sin första match som back i representationslaget.

Nu är det upplagt för en riktig kanonhelg i Stjärnhallen inkommande helg. Damernas fjärde kvalmatch på lördag och på söndag kommer serieledarna Merikoski SBT på besök. Då blir det extra underhållning i pauserna båda dagarna och spännande matcher på plan där hemmalaget behöver allt blått stöd!

Arvid Nybäck stod för en kanoninsats i sin flrst match som back.