Herrarna tog tre sköna poäng i Tammerfors

Söndagens match i Tammerfors slutade med en 8-5 seger för herrarna. Tränare Robin Holländer säger att det var en händelserik match där vår matchplan fungerade till 100%.

Kasper Tähkä var poängbäst i Blue Fox med två mål och en assist.

Matchen började jämnt och vid tiden 12.40 tog Blue Fox ledningen då Anton Kallvik spelade en djup, snabb boll fram till Kasper Tähkä som kunde svänga in framför mål och med backhand lyfta in bollen i krysset. Minuten senare blev Justus Jaskari utvisad och KRP fick numerärt överläge. Blue Fox offrade sig och täckte bra men efter att Mikael Nyvall täckt ett skott av Oskari Tenho fick Tenho tillbaka bollen och vandrade över till andra sidan därifrån han sköt in 1-1 bakom Valtteri Honko. Direkt i bytet efter detta kunde Blue Fox bryta vid mittplan så att Anton Kallvik stötte fram bollen till Kasper Tähkä, som elegant passade den vidare i sidled till Jhonny Fredriksson, som med ett lågt direktskott förde upp Blue Fox i ny ledning med 2-1.

Jhonny Fredriksson gjorde ett mål och spelade fram till ett mål.

Andra perioden började bra när Mikael Nyvall slog in en halvvolley framför målvakten, efter att Jack Nylund fått stött fram bollen till honom, och ställningen var 3-1 vid tiden 21.44. Blue Fox fick sin första chans i numerärt överläge vid tiden 24.06. Herrarna fick ingen utdelning utan istället blev Jhonny Fredriksson utvisad vid tiden 45.46. Blue Fox redde precis upp utvisningen men sedan gjorde man ett svagt byte och Petteri Lassila kom åt att skjuta fritt från högersidan och reducerade till 2-3. Vid tiden 29.28 gjorde Blue Fox det riktigt jobbigt för sig när både Jack Nylund och Justus Jaskari blev utvisade på samma gång och båda för stängning. KRP Akatemia gillade verkligen att få spela i numerärt överläge. De behövde bara 12 sekunder i 5 mot 3 och så pricksköt Lauri Tynkkynen in kvitteringen till 3-3. Det numerära överläget fortsatte med 5 mot 4 och en minut senare pricksköt återigen Lauri Tynkkynen från vänster backplats och KRP ledde för första gången i matchen med 4-3. Blue Fox repade sig snabbt och mindre än en minut senare löper David Krokvik upp med bollen från egen försvarszon in i anfallszonen och skjuter mot mål. Bollen fastnar på en KRP back framför mål och Jack Nylund dyker fram på den förlupna bollen och dribblar runt backen och rullar in kvitteringen till 4-4 längs med marken.

Jack Nylund kvitterade till 4-4.

I den tredje perioden vid 46.15 blir David Krokvik utvisad två minuter men nu täpper Blue Fox igen. När de tio sista minuterna börjar är matchen ännu oavgjord men herrarna har bestämt sig för att vinna idag. Vid tiden 51.20 slår Kasper Tähkä ett inslag från högra hörnet bakom mål till Jhonny Fredriksson, som passar fram till Anton Kallvik som direktskjuter 5-4. I nästa byte för första kedjan slår Juuso Pukkinen en långboll och Kasper Tähkä tar ner den och vänder bort sin back i samma rörelse innan han vänder ner målvakten och med backhand, igen, lyfter bollen i mål. Ledning med 6-4. Vid tiden 55.07 blir KRP:s Akseli Paldanius utvisad två minuter. Nu får Blue Fox bra fart på bollen och 40 sekunder in i det numerära överläget passar Anton Kallvik in i slottet och William Sundelin nyper till med ett lågt direktskott rakt i nätmaskorna, 7-4. KRP tar direkt timeout och tar ut målvakten och börjar spela 6-5 med över fyra minuter kvar av matchen. Vid tiden 57.26 kan Akseli Paldanius med en liten lyftpassning passa genom hela Blue Fox femman från vänster till höger och Roope Wikström slår in bollen på volley. Blue Fox spelar dock mycket rutinerat bort tiden efter det och med 4 sekunder kvar av matchen kan Mikael Nyvall bryta en passning vid mittlinjen och prickskjuta in bollen i tomt mål, segern med 8-5 var klar.

Mikael Nyvall fastställde slutsiffrorna med sitt mål i tom kasse.

Tränare Robin Holländer är mycket nöjd med hela laget. - Vi släpper bara in ett mål i 5 mot 5 vilket är mycket bra. Vi vinner också mållägena i matchen ganska stort så det var en välförtjänt seger.

Kasper Tähkä gjorde 2+1, Anton Kallvik 1+2, Mikael Nyvall 2+0, Jack Nylund 1+1 och Jhonny Fredriksson 1+1, så det var många som lyckades samtidigt som  Valtteri Honko i målet gör en riktigt bra match.

Sammandrag

Blue Fox har nu två segrar i rad och siktar på att förlänga segersviten nästa lördag 27.11 mot Ilves i Stjärnhallen, matchen börjar kl. 16.00.