Två förlorade poäng på söndagen

Herrarnas hemmamatch mot PTU slutade i förlust med 6-7 efter straffslag. Både tränare Robin Holländer och lagkapten Anton Kallvik kände att det var två förlorade poäng. - Vi borde ha vunnit matchen, men vi gjorde egna misstag som gav motståndarna tre mål, säger Robin.

William Sundelin och känslan när man gör sitt första mål för säsongen.

För tredje gången, på fyra matcher, denna säsong spelade Blue Fox oavgjort efter full tid och förlängning, så att matchen fick avgöras med straffslag. Denna gång var motståndarna PTU bättre och fick med sig 2 poäng från Stjärnhallen.

Matchen började jämnt. Blue Fox pressade högt uppifrån mot PTUs storväxta lag, som försvarade bra. Blue Fox fick också in ett mål när William Sundelin fick bollen knappt förbi målvakten och över mållinjen, men tyvärr stod domaren i en dålig vinkel så han såg inte att bollen studsade innanför mållinjen och gjorde wash-out. Inga andra klara chanser uppstod förrän PTUs farmarspelare från Fliiga-laget Karhut Eerik Lukkari kunde ta sig in från vänsterkanten och överlista Jan-Olof Backlund i Blue Fox-målet för första gången i matchen. När matchen spelats 10.26 kvitterade Blue Fox när Kasper Tähkä passade längs sargen ner till Anton Kallvik på vänstra sidan och Anton tog några snabba steg mot eget mål och inåt och svängde 180 grader och sköt i farten. PTUs målvakt Mika Elo, som startade sin första match för säsongen, hann inte med och 1-1 var ett faktum. Blue Fox tog över matchen mer och mer och skapade en del bra lägen. Utdelningen kom vid 15.50 när Colin Björkholm passade upp längs med högerkanten och William Sundelin tog ett snabbt avslut från kanten som gick rakt in i borta gaveln och ledning 2-1. Direkt i bytet efter det passade Anton Kallvik rakt bakåt från vänstra anfallshörnet och Kasper Tähkä stänkte in ett direktskott rakt upp i nättaket bakom en chanslös Mika Elo. Blue Fox gick till en välförtjänt 3-1 ledning till första pausen.

Kasper Tähkä var poängbäst för Blue Fox med 2+1.

Knappt hann andra perioden passera över en minut så kom nästa mål. Anton Kallvik frispelar med en diagonalpassning Kasper Tähkä, som avancerar två steg inåt och lirkar upp bollen i främre krysset på ett mycket vackert sätt. 4-1 och Blue Fox ledning är hur säker som helst. Blue Fox har nu inga större problem att försvara sig och skapar flera långa fina anfall. Därför blir alla överraskade när hemmalagets back dräller en lång stund med bollen i egen zon för att sedan slå en dålig passning som PTUs Joonas Merisalo fångar upp och passar till Eerik Lukkari som med ett direktskott sätter reduceringen till 2-4 vid tiden 25.06. En dryg halvminut efter målet får Mika Elo avsluta matchen när han, som det verkar, slår upp en gammal skada och Rasmus Österman kommer in i PTUs mål. Blue Fox fortsätter att röra sig bra och skapar de bästa chanserna samt har kontroll på matchen. Men just före periodpausen spelar Blue Fox andra kedja lojt i en sargduell och en PTU spelare vinner bollen mot tre Blue Foxare. Bollen går fram till Aatu Tommila som avancerar i ett 2-1 läge från halva plan. Tommila går rakt mot mål själv och gör PTUs tredje mål med ett lågt skott i JanO Backlunds vänstra hörn.

Mikael Nyvall i hård kamp med motståndare.

I den tredje perioden ändrar domarlinjen från att tidigare under matchen inte någon förseelse alls gett utvisning, börjar det nu komma utvisningar för båda lagen. Först drabbas Blue Fox Jhonny Fredriksson vid tiden 42.38 av en 2-minuters utvisning. Det hinner bara gå 8 sekunder så har Eerik Lukkari fullbordat sitt hattrick på en fin passning genom hela försvaret av Rami Prokki. Nu är matchen 4-4 och båda lagen går ner på två kedjor. Vid tiden 44.08 lyckas Blue Fox andra kedja med en frislagsvariant och Juuso Pukkinen får fritt skottläge och han sätter 5-4. För passningen står Colin Björkholm. Minuten senare får Blue Fox chansen i numerärt överläge när Aatu Tommila blir utvisad två minuter. Blue Fox spel i numerärt överläge är långsamt med för många bollberöringar vid nästan varje spelare och inga bra lägen skapas. Iställlet rinner PTUs andra farmspelare från Karhut Eetu Annila nästan igenom just efter att utvisningen är slut. Anton Kallvik jagar honom och domarna anser att Anton slår till Annilas klubba och dömer straffslag till PTU. Eetu Annila tar själv hand om straffen men Valtteri Honko, som kommit enbart under straffslaget, följer med och räddar Annilas lösa straff. Blue Fox jobbar på bra och vid tiden 49.35 blir Heikki Vanhatalo utvisad och nästa numerära överläge börjar. Tyvärr är det lika svagt som det första. PTU förvsvarar bra med sina stora spelare. PTU hinner bara vara fulltaliga en dryg halvminut efter utvisningen innan Joonas Merisalo tar nästa utvisning. Blue Fox fortsätter med samma spelare i numerärt överläge men det vill sig inte utan istället jobbar Eetu Annila fram ett halvt friläge igen och kvitterar matchen till 5-5 i numerärt underläge vid tiden 53.58. Matchen står och väger. Då kommer Blue Fox i ett anfall på högerkanten och Jack Nylund slår en liten flipp-passning som William Sundelin ur liten vinkel sveper in i bortre krysset på halvvolley. Ledning med 6-5 för Blue Fox. I detta skede känns det lugnt för hemmasupportrarna för PTU lyckas inte i något skede skapa någon egentlig press mot hemmamålet. Blue Fox får sedan ett frislag vid högra kanten med mindre än två minuter kvar av matchen och ska bara hålla bollen inom laget. Frislaget slås så slarvigt att den mötande spelaren får den på foten och sparkar bollen på en annan Blue Foxare så att den far mot eget mål och Aatu Tommila får bollen igen vid halva plan, han avancerar och placerar in bollen återigen nere till vänster i JanO Backlunds mål. En chans som inte var en chans blev en chans en snöplig kvittering. PTU är nöjda med 6-6 som resultat efter full tid och håller bollen mest hela tiden den sista en och halv minuten. Förlängningen ger inga klara chanser åt något lag. Flera sekunder efter slutsignalen för förlängningen skjuter Eerik Lukkari ett skott i Backlunds pansarskydd och ett litet tumult uppstår. Lukkari får två minuters utvisning för sitt osportsliga uppträdande. Det betyder inget för matchen för nu blir det straffslag som avgör för tredje gången på fyra matcher för Blue Fox.

Båda lagen missar i den första omgången. I den andra omgången missar först Jhonny Fredriksson medan Eetu Annila denna gång lyckas överlista Valtteri Honko, som kommit in som Blue Fox målvakt i straffläggningen. I den tredje omgången missar igen båda lagen. I den fjärde omgången visar Ronnie Ludén igen att gammal är äldst när han får Rasmus Österman att lägga sig ner och så lägger Ronnie den bara passligt lite över hans händer. PTUs Elias Kauppi svarar med att komma och sätta sin straff mycket distinkt upp i nättaket. Nu måste Kasper Tähkä lyckas men denna gång räddar målvakten och PTU tar hem två poäng från matchen.

Casper Nyvall debuterade i matchen mot PTU.

En besviken Robin Holländer konstaterar att laget gav bort två poäng i matchen. - Tre av PTUs mål kommer helt och hållet på våra egna misstag. Vårt spel i numerärt överläge var för långsamt, vi har tränat på det men idag löpte det inte. Det känns dåligt att ge bort poäng i denna match. - Tyvärr syns det i närkamperna och spelsituationerna att vi inte haft någon match på tre veckor. Robin är ändå glad för att juniorerna Casper Nyvall och Arvid Nybäck fick spela två perioder. - De var nervösa men de klarade sig med den äran. Alla ska börja med sin första match och jag sa till dem att de spelade bättre än vad jag gjorde i min första match.

Arvid Nybäck fick också debutera i representationslaget.

Positivt för hemmalaget var också att William Sundelin fick göra sina första mål för säsongen. Matchvärden Svarvars Trävaruhandel belönade Justus Jaskari som hemmalagets bästa spelare. Han kunde också ha blivit matchvinnare men hans skott i sista perioden tog i ribbans underkant och gick ut.

Nästa helg åker herrarna till Tammerfors på lördag och möter Classic United, då hoppas vi på fler poäng.