Förlust efter straffslag i Uleåborg

Det blev förlust efter straffslag för herrarna i Uleåborg på lördag kväll. Spelarna får dock mycket beröm av tränare Robin Holländer för deras inställning och insats. Trots att det blev förlust är han nöjd med en poäng.

Blue Fox kom till Uleåborg för att möta Merikoski SBT med en tunn trupp på 12 utespelare och 2 målvakter. Matchen började bra när laget utnyttjade det numerära överläge som de erbjöds direkt i början av matchen. Vid tiden 3.06 gjorde Anton Kallvik 1-0 på pass av Jhonny Fredriksson. Ledningen stod sig till slutet av perioden, men sedan blev Niko Shnoro en nagel i ögat på Blue Fox. Vid tiden 17.50 kvitterade han till 1-1. I samma skede blev Mikael Nyvall utvisad. I numerärt överläge fick Merikoski straff vid 18.27 och den satte Niko Shnoro. Det betydde också att utvisningen fortsatte och under den hann ännu Niko Shnoro fullborda sitt äkta hattrick med att pricka in 3-1 vid tiden 19.07.

I början av den andra perioden vid 22.17 kunde Justus Jaskari reducera på pass av Jhonny Fredriksson innan Niko Shnoro 23 sekunder senare gjorde sitt fjärde mål för kvällen. Efter det var det jämnt spel till Jhonny Fredriksson gjorde 3-4 vid tiden 35.27 på pass av David Krokvik och Juuso Pukkinen kvitterade till 4-4 på pass av Ronnie Ludén vid tiden 38.05.

Nu var laget perfekt i sin matchplan enligt Robin. Robin säger att: Vi ville dra ner tempot och se till att matchen är jämn efter 2 perioder och att tempot varit så lågt att fortfarande är pigga och det lyckades perfekt.

I den tredje perioden utvisades Merikoskis Samuli Kovaniemi vid 40.59. Det numerära överläget utnyttjade Blue Fox när Anton Kallvik på pass av Kasper Tähkä satte 4-5. Tyvärr var Merikoski lika effektiva när Mikael Nyvall utvisades vid 42.16. Det tog endast 19 sekunder så hade Eetu Tolonen kvitterat till 5-5. Meriskoski gick sedan upp i ledning igen vid tiden 48.24 när Joel Sipola på pass av Aleksi Alatalo gjorde 6-5. När matchens tre sista minuter började steg då Kasper Tähkä in i huvudrollen igen. Vid tiden 57.20 kvitterar han matchen till 6-6 på pass av Anton Kallvik och vid tiden 59.56 tar han en 2 minuters utvisning.

Denna utvisning som fortsatte in i förlängningen redde Blue Fox ut alldeles utmärkt. Valtteri Honko var bra i målet hela matchen och tog även allt i förlängningen.

I straffslagstävlingen var Merikoski bättre denna gång och Roope Korhonen satte den avgörande straffen som betydde att Merikoski fick två poäng i matchen och Blue Fox en.

Robin Holländer kommenterar enligt följande: Vi hade otur med skador och sjukdomar så vi fick fara iväg med 12 killar. Samtidigt hade herrar 2 matcher och det är viktigt för föreningen att vi håller uppe det laget, så jag skickade några spelare dit. Jag är mycket stolt över grabbarna idag och deras insats. Klart man vill vinna varje match men idag är jag ändå nöjd med en poäng.

- Alla var bra idag. Ska jag nämna någon blir det Valtteri, David, Ronnie och Reevin.