Förlust mot serietvåan Rangers

Det blev förlust med 6-3 för Blue Fox mot Rangers i Kyrkslätt efter periodsiffrorna 2-1, 3-1 och 1-1. På söndag möter Blue Fox Indians i Esbo som på lördag vann med 5-6 mot Laaka på bortaplan.

Matias Österberg öppnade målkontot mot Rangers.

Blue Fox kunde gå upp i ledning i matchen vid spelade 2.34 genom Johnny Ojala på pass av Kim Nyström. När knappt halva perioden var spelad kunde Rangers kvittera och gå upp i ledning inom en och en halv minut. Ilari Talvitie stod för kvitteringen och Mika Förell gjorde ledningsmålet till 2-1.

I den andra perioden kunde den extremt rörlige backen Sebastian Klärich föra upp Rangers till en 3-1 ledning när klockan tickat fram till 23.59. Vid 24.30 fick Blue Fox ett straffslag som Janne Karvonen fick möjlighet att slå, men tyvärr missade. I det efterföljande numerära överläget kunde Blue Fox reducera vid tiden 25.40 genom Johnny Ojala på pass av Jori Isomäki. Vid 31.52 kunde Sebastian Klärich utöka Rangers ledning till 4-2 och drygt en minut senare vid 32.59 kunde Mikko Sipilä utöka till 5-2.

I den tredje perioden räckte det ända till 57.23 innan Blue Fox kunde reducera till 5-3 genom Matias Österberg på pass av Tuomas Palovaara. I sin andra match för säsongen fick alltså Matias Österberg öppna målkontot. Vi hoppas det blir flera strutar i de kommande matcherna. I slutet tog Blue Fox ännu ut målvakten Mika Pirttimäki och Jaakko Pelkonen kunde slå in 6-3 för Rangers i tomt mål.

När alla lag nu har 15 matcher spelade i serien ligger Blue Fox på en fjärde plats i tabellen med 19 poäng. Till tvåan Rangers skiljer tre poäng och till trean Indians skiljer en poäng. Ledarna USB ligger nio poäng före Blue Fox.