Blårävarna pälsade lodjuren

Det blev vinst igen, en lite otippad sådan, när herrlaget mötte Ilves i lördagens Suomisarja-match i Stjärnhallen. Med vinstsiffrorna 8-4 var det egentligen aldrig något snack om vem som var det starkare laget på plan.

Laget hade förberett sig på en tuff match eftersom Ilves hittills legat bra till i serietabellen, och eftersom laget består av en hel del rutinerade spelare med erfarenhet av spel på högre nivåer. Att Blue Fox dessutom kom till sin första match utan framspelare, eftersom fönstret för farmspelarna nu är stängt, gjorde att många tippade på en vinst för Ilves. Men som Christoffer Lassander konstaterade i spelarintervjun efter avslutad match - många gånger om visar det sig att denna A-grupp i Finlands-serien är verkligt jämn. Vilket lag som helst kan vinna över eller förlora mot vilket lag som helst om man har en bra dag.

Lördagens matchen kunde inte ha börjat bättre. Efter drygt två spelade minuter fick backen Juuso Pukkinen möjlighet att på pass av Jack Nylund sikta på mål. Pukkinen siktade - och prickade rätt. Sju minuter senare hade både Ronnie Ludén och Jack Nylund sett till att ställningen stod 3-0 till hemmalaget. Topi Koskinen blev Ilves förste målskytt, men 26 sekunder senare straffade Christoffer Lassander motståndarna med att sätta 4-1. Andra perioden vanns av motståndarna med siffrorna 2-1, och ett tag började det kännas lite svajigt. Ilves fick strax innan periodpaus möjlighet att spela med numerärt överläge  Detta utnyttjade Janne Suoniemi som satte 5-3.

Inför tredje perioden hade hemmalaget samlat ihop sig och William Sundelin och Johannes Vähäkangas satte i gång med poängproducerandet. William gjorde två mål och en passning medan Vähäkangas gjorde ett mål och passade till ett av Sundelins mål. Under de sista minuterna av matchen försökte Ilves snygga till siffrorna lite genom att ta ut sin målvakt. Draget lyckades men det räkte inte för att komma ikapp Blue Fox försprång. I stället satte William Sundelin sista spiken genom att göra mål i tom kasse . Matchen slutade 8-4.

Inkommande lördag får herrarna nytt besök. Denna gång är det FBT Pitu från Björneborg som kommer för att ta revansch. Senast lagen möttes i november vann Blue Fox med siffrorna 8-4. Då stod farmspelarna från SPV för hälften av målen. Nu gäller det för Blue Fox killar att fortsätta med målproducerandet. FBT Pitu ligger efter åtta spelade matcher på jumboplats i serietabellen medan Blue Fox spelat upp sig till en sjunde plats med lika många spelade matcher. Nibacos, som för tillfället ligger på en sjätte plats i tabellen, är fyra poäng före men har spelat två matcher mer. Så en vinst på lördag skulle stärka Blue Fox klättrande i serietabellen. Enligt träningsstaben har vi friska och spelsugna killar på benen.

Trots att vi alla längtar till Stjärnhallen så spelas även lördagens match utan publik. Visa gärna ditt stöd och se matchen kl.16.00 på Solidsport. Genom att köpa en biljett till den streamade matchen hjälper du föreningen att minska på det inkomstbortfall som missade biljettintäkter innebär. Blått hjärta. https://solidsport.com/ibf-blue-fox