Förbundet drar tillbaka alla matcher fram till nyår

Regionförvaltningsverket har i veckan kommit med nya instruktioner som gör det omöjligt för föreningarna att spela matcher inför publik i december. Samtidigt har det förvärrade smittläget i landet lett till att Innebandyförbundet nu väljer att avbryta all matchverksamhet (förutom ligan och Divari) fram till nyår. 

Just när vi hade börjat hoppas på att få spela matcher inför begränsad publik igen, så kom det i tisdags nya instruktioner från Regionförvaltningsverket. Den maxgräns på 20 personer vid allmänna tillställningar som nu gäller gör att det inte går att bjuda publiken på match i Stjärnhallen. Så kanske var det lika bra att Innebandyförbundet i samma veva plötsligt meddelade att alla decembermatcher kommer att flyttas till det nya året. För Blue Fox del innebär detta att de flesta juniorlag nu går på jullov medan seniorerna fortsätter träna i väntan på kommande matcher i januari. 

Man kan inte undgå att vara ledsen över det antiklimax som uppstod för Johannes Vähäkangas och de militärpojkar som kommer hem från Kajaana och Dragsvik i början på december. Men vi tror att bättre tider skall komma och laget fick nu god tid att träna ihop sig inför säsongsstart i januari. Blue Fox herrar skulle ha mött SB Vaasa inkommande vecka på hemmaplan och 19.12 på bortaplan men dessa matcher är alltså inhiberade. Det samma gäller damerna som skulle åkt på bortaturnering den 13.12. 

Ligan forsätter tillsvidare spela matcher enligt gällande matchprogram vilket betyder att den som har innebåndyabstinens den 13.12 kan bänka sig framför tv:n för att se Anton Kronqvist och SPV möta Alexander Nyman i Oilers. Den 19.12 är det Didrik Lillas och Nurmon Jymys tur att försöka ta sig förbi Alexander Nyman i Oilers backlinje. Hur matchprogrammet för Blue Fox herrar och damer kommer att se ut efter nyår är ännu mycket oklart, men enligt planerna spelar herrarna sin första match 10.1. mot MLT i Seinäjoki. Första hemmamatchen spelas 16.1. mot Nibacos. På samma sätt hoppas vi att damerna den 9.1. får åka iväg till Hollihakan koulu för att spela årets första turnering. 

Tills dess tvättar vi händerna, tränar flitigt och tar hand om varandra. Följ oss på hemsidan och våra sociala medier för aktuella uppdateringar.