Årets julklapp

Blue Fox fansen börjar vara bortskämda med glada nyheter inför jul. Därför är det med stor förtjusning vi presenterar årets julklapp: Johannes Vähäkangas. 

Det var på onsdagens som Oilers släppte nyheten om att deras spelare Johannes Vähäkangas återvänder till sin hemförening Blue Fox för resten av säsongen. På torsdagen kunde även Blue Fox officiellt gå ut med nyheten på sina sociala medier. 

Johannes Vähäkangas lämnade Blue Fox efter säsongen 2018-2019 då studier förde honom till Helsingfors. Där fick han genast en plats i Oilers A-juniorlag och spelade i A-juniorernas FM-serie under säsongen 2019-2020. Den säsongen var Johannes sista säsong som junior och han fick under året möjlighet att träna med Oilers ligalag. Nio matcher fanns han med i matchprotokollet och gjorde några inhopp. Inför denna säsong fanns han med i Oilers ordinarie laguppställning. Tyvärr kom en axelskada under försäsongen att sätta stopp för de planerna. Under hela hösten har skadan hindrat Johannes från att spela matcher. Det gjorde att steget in i spelartruppen blev stort när säsongen väl kommit igång. Så detta, tillsammans med det faktum att Johannes studier under resten av läsåret kommer att ske på distans, gjorde att han tackade ja till erbjudandet att komma och förstärka Blue Fox i Finlandsserien. Johannes säger i en intervju för Blue Fox att han gläder sig mycket åt att få spela i Blue Fox igen. 

- Jag är fysiskt i bättre skick än vad jag någonsin varit och matchrutinen borde vara lätt att hitta när man får spela med bekanta killar, säger Johannes som är ivrig och sugen på att börja samla vinstpoäng. 

Tränare Robin Holländer är förstås mycket glad över tillökningen i rävgrytet. 

- Med Johannes får vi en spelare som vi känner både på och utanför planen. Vi ser fram emot att få ge honom en stor roll i laget. Vi förväntar oss att han skall ha mycket boll och göra många mål. 

På söndag skulle Johannes och herrlaget åkt iväg till Raumo för att spela mot SALBA, men idag kom besked att matchen annullerats. Det är ingen enkel situation för herrarna, eller något lag överhuvudtaget, att hålla träningsmotivationen uppe när det blir så länge mellan matcherna. Men det gäller att hålla fokus på rätt saker. För Blue Fox som har två spelare i militärtjänstgöring fram till jul är det ingen direkt nackdel att matcher flyttas till efter jul. Men det kommer också ett kritiskt datum emot när det inte längre är tillåtet att använda farmspelare, så alltför många matcher vill man inte flytta. 

En titt i Finlandsseriens tabell för zon A ger i dagsläget inte så mycket matnyttig information. De många ändringarna i matchprogrammet har gjort att en del lag redan spelat nio matcher medan Blue Fox, som är det lag som spelat minst matcher, endast hunnit spela sex. Upp till toppen av tabellen är det lång väg, men till den kvalbefriade mittendelen av tabellen är det inte många poäng. Så varje vinst är viktig. I skrivande stund är de följande veckornas matchprogram osäkert men man hoppas kunna bjuda publiken till Stjärnhallen för en riktig derbydrabbning mot SB Vaasa torsdag 10.12. kl.19.00. Följ läget på våra sociala medier.