Match inför tomma läktare

Äntligen dags för match på hemmaplan då herrarna på torsdag får besök av MLT från Seinäjoki. Tyvärr kommer matchen att spelas inför tomma läktare. 

In i det sista fanns det förhoppningar om att torsdagens match mot MLT skulle kunna spelas inför en ivrig hemmapublik, men ibland går det inte som man tänkt, och ibland finns det skäl att ta det säkra före det osäkra. Matchen spelas alltså utan publik men kan ses via Blue Fox kanal på Solidsport. 

 

Herrarna inkasserade i söndags en välbehövd första seger när man besegrade FBT PiTu med siffrorna 8-4. Tränarstabens Robin Holländer konstaterade kaxigt till ÖT:s reporter att nu kan man vinna tio matcher i rad. Med självförtroende kommer man långt. Efter en liten titt på serietabellen kan man ändå konstatera att MLT på sex matcher bringat hem tre vinster medan Blue Fox hittills endast vunnit en match. Däremot är det inte så stor skillnad i lagens målskillnadsstatistik. MLT har en målskillnad på 9 medan Blue Fox ännu ligger på -4. Tittar man lite närmare på vilka matcher MLT förlorat så hittar man lag som Classic United, Salba och Soittorasia vilka alla tre toppar serietabellen. MLT har vunnit mot Ilves, KrP Akatemia och SB Vaasa varav de två sistnämnda delar bottenstriden i tabellen med Blue Fox. Så med tränare Holländers självförtroende i bakfickan och lite hjälp av ett antal meriterade SPV-spelare så kan det absolut vara läge att knipa ytterligare tre poäng i tabellen. En vinst på torsdag skulle direkt flytta upp Blue Fox från nionde till åttonde plats och med sjunde platsen inom nära räckhåll. 

 

Blue Fox herrar hoppas kunna bjuda sin publik till Stjärnhallen igen den 19.12 när nästa hemmamatch skall spelas. Fram till dess får publiken nöja sig med att följa matchen från soffhörnet via Solidsport: https://solidsport.com/ibf-blue-fox. Matchen börjar kl. 19.00. Varför inte klä dig i blått dagen till ära?