Helgens matcher ställs in

Blue Fox herrarnas bortamatch mot Nokian KrP i Finlandsserien på lördag och Blue Fox damernas hemmamatch i finska cupen mot MIG Salibandy på söndag har ställts in på grund av det rådande Coronaläget i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Robin Holländer tycker det är bäst att avstå lördagens match mot Nokia KrP med tanke på Coronasituationen.
Foto: Anders Wingren

Beslutet om att ställa in damernas match kom redan igår, medan herrarna ännu idag på dagen hade planerat att på lördag åka till Tammerfors för att möta Nokian KrP Akatemia.
Robin Holländer berättar att man tog beslutet att inhibera matchen efter Regionförvaltningsverket kom med sitt förbud om att inte fler än 10 personer får samlas till offentliga tillställningar. Även om detta förbud träder i kraft från måndag 12.10 och bara gäller i Vasa sjukvårdsdistrikt väljer alltså Blue Fox att avstå sin match mot Nokian KrP Akatemia.

- Vi känner inom laget att det inte är någon bra idé att samla 20 gubbar i en buss och åka till Tammerfors som situationen är nu. Det är inte läge för det och det finns viktigare saker i livet än innebandy.

När de inställda matcherna kommer att spelas är ännu oklart, men vi meddelar om det så fort vi vet mera.

Föreningens juniorlag kommer att ha höstlov under den kommande veckan och efter det kommer föreningen med information om fortsatta träningar.