Tufft motstånd i herrarnas seriepremiär

Säsongens första match slutade med förlust när herrarna i söndags mötte Soittorasia från Tammerfors. Lagkapten Anton Kallvik förutspådde att den nya Finlandsserien skulle bjuda på jämnare och tuffare motstånd, och så blev det. 

 

 

Det var en pigg första formation med Anton Kallvik i spetsen som inledde matchen inför den ivrigt väntande hemmapubliken. Blue Fox var mera på tå än motståndarna och efter sex minuters spel blev det William Sundelin som fick göra säsongens första mål på pass av SPV-junioren Eero Karjanlahti. Fyra minuter senare var det SPV-spelaren Juha Repos tur att sätta 2-0 på pass av Christoffer Lassander.

SR jobbade sig in i matchen och efter 2-2 följde tre nattsvarta minuter för Blue Fox där motståndarna gjorde tre mål på raken. I den trettiosjätte minute ledde plötsligt motståndarna med 5-3. Efter det lyckades Blue Fox aldrig komma ikapp och trots att Juuso Pukkinen och Eero Karjanlahti gjorde ett mål vardera så slutade matchen med en 9-5 vinst för SR. 

 

 

Lagkapten Kallvik var ändå nöjd med matchen efteråt.

- Vi väntade tätare och jämnare matcher och det fick vi. Vi gjorde några retfulla misstag som motståndarna straffade oss hårt på. Men annars tycker jag att försvaret fungerade ganska bra och vi hade en bra arbetsmoral i hela laget, säger Kallvik. 

Tränare Robin Holländer håller med och konstaterar att Jan-Olof Backlund, David Krokvik och försvaret gjorde en bra match medan en del slarv med bollen gjorde att motståndarna kunde dra ifrån. 

 

 

De tre SPV-spelarna som spelade med Blue Fox via farmavtal var ett piggt tillskott som publiken säkert gärna träffar igen. Tvillingarna Karjanlahti spelar till vardags med SPV:s A-juniorer i FM medan Juho Repo, också han född 2001, redan tagit en plats i ligalaget. 

 


Matcharrangemangen bjöd denna söndag på lite extra utmaningar. Blue Fox vill tacka hemmapubliken som följde säkerhetsinstruktionerna på ett mycket förtjänstfullt sätt! 300 munskydd sålde slut på en gång och ingen satt på de röda kryssen. Tack! Inkommande lördag åker herrarna iväg till Tammerfors för att möta Nokian KrP Akatemia. Matchen streamas via streamingtjänsten Solidsport och kostar 4,90 att se på (https://solidsport.com/nokiankrp-a/games/g/b4x2xlrx).

 

Nästa hemmamatch skulle enligt matchprogrammet spelas lördagen den 17.10 men eftersom alla lag från Vasa håller matchpaus till den 25.10 så kommer matchen troligen att flyttas. Vi återkommer med datum. Damernas cupmatch som skulle spelats i Stjärnhallen på söndag är också framflyttad.

I skrivande stund är det många frågetecken kring vilka restriktioner Coronavirusets framfart i nejden kommer att leda till. Vi kan bara hoppas att matchuppehållet inte behöver bli allt för långt så att vi snart kan ses i Stjärnhallen igen. Stay tuned.