Herrarna inleder säsongen på söndag

På söndag är det säsongsstart för föreningens herrlag. Efter en vår som avlsutades både abrupt och snöpligt så har det äntligen blivit dags för match i Stjänrhallen igen. Nu är det nya utmaningar i Finlandsserien som gäller. Trots att Coronaviruset ännu hänger över all innesport som ett stort orosmoln så är föreningen, med välplanerade säkerhetsarrangemang, redo att blåsa igång säsongen. 

Anton Kallvik och resten av herrlaget är redo för den nya säsongen.
Foto: Anders Wingren

Det var i mars i våras som herrlagets resa mot slutspel och kval fick ett snöpligt slut då Innebandyförbundet avblåste alla resterande matcher. Som tur var fick Blue Fox herrar ändå motta en plats i Finlandsserien där man alltså nu inleder säsongen i zon A. I samma zon återfinns bekanta lag som Nibacos, SB Vaasa och MLT. Så lokladerbyn finns det ännu gott om. Men där dyker också nya motståndare som Ilves, KrP Akatemia och SalBa upp. Tränare Robin Holländer beskriver motståndet på den nya serienivån: 

- Det finns inga dåliga lag i den här serien. Det kommer att vara en mix av lag med yngre spelare på väg uppåt och lag med mer meriterade spelare som tidigare har spelat på hög nivå, till och med landslagsnivå. 

Lagkapten Anton Kallvik konstaterar att det skall bli roligt med ny serie och nya utmaningar. Österbottens divison 2 var enligt honom alldeles för ojämn, vilket också syntes i resultattabellen. Nu väntar en jämnare serie. 

- Det kommer säkerligen att bli en jämn serie med tuffa matcher, där små marginaler kommer att avgöra, spår Anton.

Robin Holländer håller med och konstaterar att Finlandsserien torde vara rätt nivå för Blue Fox för tillfället. Han gissar att nivåskillnaden från divison 2 kommer att vara stor. 

- Vårt eget lagbygge har varit lite mer utmanande denna vår eftersom vi tappade en del spelare som hade stor roll i laget, konstaterar Holländer. Men vi har många av våra spelare från det lite äldre gardet som fortsätter, och det ger bra stabilitet till laget. Sen blir det dags för de yngre spelarna att ta en större roll vartefter säsongen lider. 

Nytt för säsongen är lagets farmavtal med SPV. Därifrån väntas förstärkning av 3-4 spelare per match för att fylla ut truppen. 

- Vi har en bra trupp, men eftersom den är lite tunn så är vi känsliga för skador. Farmavtalet med SPV ett mycket välkommet arrangemang för oss, konstaterar Holländer. Det innebär samtidigt att även om den egna truppen är lite smal så kommer det att vara hård konkurrens om spelplatserna. Vi har en spelare som vi fört diskussioner med sedan jul ifjol. Han kan bli aktuell i ett senare skede, men mer kan vi inte avslöja i detta läget, säger Holländer. 

Lagkapten Anton sammanfattar:

- Årets lag kommer att vara en bra mix av erfarna rävar, ungrävar på väg uppåt och skickliga farmkillar från SPV. 

Det här vill man alltså inte missa. Så kom även du till Stjärnhallen på söndag kl.14.00 då Blue Fox herrar möter SBS Soittorasia från Tammerfors. SR spelade även de i divison 2 senaste säsong och där slutade de på en femte plats i sin zon. På grund av det rådande Coronaläget önskar föreningen att publiken följer säkerhetsarrangemangen. Om alla hjälps åt så får vi hoppeligen fullfölja säsongen. 

Varför inte passa på att köpa de snygga Blue Fox munskydden? 6 euro för ett munskydd, 10 euro för två. Under söndagens match kan man dessutom köpa 12 biljetter och ett munskydd till det förmånliga priset av 80 euro. Vi ses. 


Gör som Maria Krokvik och Stig-Göran Holländer och bär munskydd på matchen.