Jori Isomäki till SPV

För ett par veckor sedan kunde Blue Fox berätta nyheten om det farmavtal som slutits mellan Blue Fox herrlag och SPV:s ligalag. Nu kommer också nyheten om att Jori Isomäki nästa säsong ingår i SPV:s tränarstab. Vi frågade Jori vad som ligger bakom detta beslut och vad det betyder för Blue Fox del?

Jori Isomäki ingår kommande säsong i SPV:s tränarstab.
Foto: Anders Wingren

Jori berättar att han för sin egen del, efter 17 säsonger som tränare, varav 6 säsonger som huvudtränare i Blue Fox herrlag, kände att han behöver få en ny utmaning.
- Så när Tommy Koponen som tränar SPV:s ligalag hörde av sig och frågade om jag ville komma med i deras tränarteam kände jag ganska direkt att det var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Jag har ju varit med och coachat SPV genom slutspel tidigare och trivs i den föreningen. Samtidigt hade jag svårt att tänka att jag skulle lämna Blue Fox helt. Därför har vi kommit fram till en helhetslösning där jag deltar i både SPV:s och Blue Fox träningar 1-2 gånger i veckan. Matcherna får vi planera lite vart efter när vi ser matchprogrammen för de två serierna.

Detta betyder att Robin Holländer tar över rollen som huvudtränare för herrlaget. Jori säger att Robin är precis rätt man för jobbet.
- Robin har ju funnits med i tränarstaben ett par år redan. Han är mycket kunnig och tänker innebandy på samma sätt som jag, säger Jori. Det är lätt att samarbeta med Robin!

Samarbetet med SPV är viktigt för Blue Fox, konstaterar Jori.
- Att Blue Fox får låna tre till fyra A-juniorer från SPV är väldigt viktigt just nu eftersom vi tappar några spelare. Genom att jag är på plats en gång i veckan på SPV:s träningar ger det mig en bra inblick i det spelarmaterial som finns bland A-juniorerna, och vi kan bättre planera vilka spelare Fox behöver under säsongen. Det här är ett samarbete som båda föreningarna har nytta av, och vem vet, kanske Elliot Wingen och Jack Nylund får möjlighet att prova på någon match i A-juniorernas FM-serie, säger Jori nöjt.

Blue Fox önskar Jori lycka till i sina nya utmaningar och ser fram emot en spännande säsong där samarbete är ett av ledorden.

Läs SPV:s nyhet: SPV:n joukkue valmis, Isomäki mukaan valmennukseen