Blue Fox och SPV sluter farmavtal

Blue Fox herrarna som spelar i Finlandsserien och Seinäjoen Peliveljet som spelar i den nya F-ligan för herrar har undertecknat ett farmavtal. SPV har de senaste säsongerna haft farmavtal med Nurmon Jymy, men när Nurmo spelar i F-ligan inkommande säsong kan det farmavtalet inte fortsätta eftersom reglerna föreskriver att lagen måste spela på olika serienivå.

Samarbetet mellan Blue Fox och SPV är på många sätt bekant. Lagen hade farmavtal med varandra redan 2011-2013. Då omfattade farmavtalet två säsonger och kulminerade med att Jori Isomäki var med och knep SPV:s första FM-guld våren 2012. Efter det har Isomäki flera säsonger assisterat SPV:s tränarteam och kontakten till spelarna och tränarna i SPV:s representationslag är fortfarande varm.


Tommy Koponen från SPV är mycket nöjd med det nya avtalet.
Foto: Glenn Hägg

Redan under förra samarbetsperioden var Tommy Koponen huvudtränare för SPV och han är mycket nöjd med det nya avtalet.
- Det här är jättebra för hela SPV:s familj. De unga spelarna erbjuds en möjligheternas stig till ligan via SPV II i division 2 och nu också via Blue Fox i Finlandsserien. Det här understryker det fina arbete inom innebandyn som görs i landskapet. Blue Fox är ett bra exempel på en utmärkt organiserad och tränad förening varifrån det alltid har kommit bra spelare till förmån för hela den finländska innebandyn. Den Österbottniska innebandyns styrka är att även om landskapet är geografiskt vidsträckt kan man samarbeta så att spelarna kan utvecklas för att nå den absoluta toppen, säger Koponen tacksamt.


Jori Isomäki säger att Blue Fox kan erbjuda SPV:s unga spelare tuffa matcher i Finlandsserien.
Foto: Anders Wingren

Även Jori Isomäki uppskattar det nya samarbetet med SPV.
- Jag tycker att det här samarbetet visar att det vi gör i Blue Fox upskattas även av ligalagen. Vårt herrlag är kommande säsong i behov av flera spelare och därför blir ett farmavtal med SPV väldigt viktig för oss. SPV har många unga duktiga spelare som kommer att förstärka Blue Fox nästa säsong och det är vi alla tacksamma för!
Vi kan erbjuda deras unga spelare tuffa matcher i Finlandsserien och hoppas vi kan lära killarna några svenska ord på köpet!