Säsongens herrspelare 2019-2020

I fredags utsåg vi säsongens damspelare och i dag presenterar vi säsongens herrspelare. Precis som för damerna har vi samlat en jury som alla fått välja ut sina tre favoriter från säsongen som gick.

Didrik Lillas och Anton Kallvik finns med på listan över säsongens spelare, men på vilka platser?
Foto: Anders Wingren

Vi har kontaktat sex personer förknippade med herrlaget och föreningen. Varje person har fått välja ut tre spelare som de har rangordnat. Ettan på listan har fått tre poäng, tvåan har fått två poäng och trean har fått en poäng. Sen har vi räknat ihop det totala poängsaldot och på så sätt fått fram säsongens bästa spelare.

Vi börjar med Robin Holländer som under många år spelade med representationslaget och som denna säsong ingick i tränarteamet för herrlaget. Holländer har Elliot Wingren på första plats. Elliot spelade hela säsongen på en jämnhög nivå och tog ett stort kliv framåt som spelare. En drömspelare att ha som tränare eftersom han vill framåt och är väldigt mottaglig för allt vi tränare har att komma med. Är förmodligen den spelare som springer mest på planen varje match. Didrik Lillas är på andra plats på Holländers lista. Behöver knappast skriva desto mera. Poängkung i laget och bidrar varje match med stora mål och viktiga poäng. Tredje på Holländers lista är Anton Kallvik. Anton spelade, framför allt under halva delen av säsongen, som en riktig kapten. Tar stort ansvar även defensivt och visar hjärta för klubben.


Elliot Wingren är etta på Robin Holländers lista.
Foto: Anders Wingren 

Damlagets kapten Michelle Björkholm är följande att välja sin tre favoriter. Etta på hennes lista är Didrik Lillas. Alltid farlig i anfallszon då siktet alltid är inställt på mål. Diddi bevisar att stark vilja och hårt arbete lönar sig. På andra plats hittar vi Alexander Nyman med motiveringen. Spelöppnare med förmåga att få hela femman samkoordinerad. Alex är inte rädd för grovjobbet. Trea är Jack Nylund. Playmaker med exceptionell teknik. Jack skapar möjligheter på planen och slutar aldrig att överraska.


Michelle Björkholm har Didrik Lillas på första plats.
Foto: Anders Wingren

Sofia Hedman är mångårig styrelsemedlem i Blue Fox och det här är henne trio. Jag vill på inget sätt påstå att jag besitter tillräckligt med innebandykunskaper för att kunna utse säsongens tre bästa spelare, så min bedömning blir nog mer utifrån ett supporterperspektiv. Och kanske 10 år av innebandydiskussioner runt köksbordet också gett mig någon form av insikt i denna ädla sport.

På första plats har jag Didrik Lillas. Med sin självsäkra attityd har han retat många motståndare genom att fortsätta lägga in boll efter boll i målet. Han har det där lilla kaxiga i sig som gör att när han går in på plan så är det självklart för honom att han skall göra mål. Varje lag behöver en sådan spelare. Sen att han är skicklig och tar sin träning på stort allvar bidrar säkert också till hans framgångar under säsongen.

Min andra guldstjärna går till en center. Egentligen skulle jag vilja ge den till Ronnie Ludén som efter sina 18 säsonger fortfarande visar prov på en otrolig inställning och fysik! Men jag väljer ändå att ge den till Jack Nylund, en av våra yngre spelare som fostrats i Blue Fox sedan han var 6 år. Det är ett sant nöje att se Jack trixa med bollen och se hur han ständigt lyckas hindra motståndarna från att ta bollen av honom. Jack har bjudit publiken på många fina konster under säsongen och det är väl också därför han går under smeknamnet Taikuri-Jack.

Trea på min lista är Colin Björkholm. Jag tycker att man denna säsong plötsligt fått syn på Colin på ett helt annat sätt än tidigare säsonger. Han har tagit plats, han har tagit ansvar, han har visat att han vill vara med och bidra. Han har spelat modigt och han har känts stabil i försvaret.


Colin Björkholm finns med på både Sofia Hedmans och Niklas Nybäcks listor.
Foto: Anders Wingren

Niklas Nybäck har både spelat i och tränat herrlaget. Han har även varit ordförande för föreningen och kan höras som speaker på föreningens matcher. Han har placerat Anton Kallvik på första plats. Lagets kapten på alla sätt, alltid mycket bra på plan i varje match och utstrålar lugn i alla situationer. Leder laget med exempel och är professionell i allt han gör. På andra plats har han Jack Nylund. Förste center hela säsongen med den äran, har utvecklat sitt spel både framåt och bakåt och är den som ger oss de härligaste tekniknumren på plan. Många motståndare har förgäves sökt bollen när Jack redan farit iväg med den. På tredje plats hittar vi Colin Björklholm. Colin har varit lagets ledande back hela säsongen. Stark i alla närkamper där han så gott som alltid gått segrande ur striden. Stiger aldrig undan och visar att området framför egen målvakt är hans. Stark säsong helt igenom oberoende vem han varit backpar med.


Anton Kallvik toppar Niklas Nybäcks lista.
Foto: Anders Wingren

Jori Isomäki behöver ingen närmare presentation för de som känner till föreningens historia. Föreningens mesta landslagsspelare och numera herrlagets huvudtränare. Jori har gjort följande val. På första plats, Didrik Lillas. Jämnstarka insatser i alla matcher. Väldigt farlig framåt och ju längre säsongen gick tog han också större ansvar i defensiven. Synd att han inte fick visa vad han går för i ett slutspel! På andra plats, Anton Kallvik. Började säsongen lite lugnt men ju längre säsongen gick blev han bättre match för match. Många tänker bara på mål när man snackar Anton men han är också en väldigt bra defensiv anfallare. Seriens stiligaste kapten! På delad tredje plats på Joris lista hittar vi Jack Nylund och Elliot Wingren. Två juniorer får dela på tredje platsen! Båda två tog jättekliv framåt i år och juniorerna börjar likna karlar på plan. Elliots energi och vilja att jobba båda vägarna på plan är roligt att se plus ett imponerande skott. Svårt att veta vad som rörs i Taikuri Jacks huvud när han spelar men han verkar aldrig vara nervös, han har bästa tekniken i laget och en fin blick för spelet. Ibland glömmer han att skjuta.


Jack Nylund är delad trea på Jori Isomäkis lista.
Foto: Anders Wingren

Jag själv väljer att placera Didrik Lillas på första plats. Didriks statistik säger en hel del. 39 mål och totalt 60 poäng på 20 matcher. Lyckades producera i nästan varje match trots att motståndarna visste om att han var Blue Fox farligaste offensiva vapen. Diddi har varit herrlagets bästa poängplockare de två senaste säsongerna och den stora frågan är var han spelar nästa säsong. På andra plats har jag Alexander Nyman. Trots att Alex bara spelade nio matcher under säsongen visade han genast varför han har erfarenhet av spel i både juniorlandslaget och innebandyligan. Kom in och dominerade matcher och gav hela laget ett förbättrat självförtroende. Min trea är lagkapten Anton Kallvik. Kallvik blev bättre och bättre under säsongen. Tvåa i den interna poängbörsen med 27+22=49 poäng. Viktig i både offensiven och defensiven.


Mårten Andtbacka har Alexander Nyman på andra plats på sin lista.
Foto: Anders Wingren

Säsongens spelare blir därmed Didrik Lillas, med Anton Kallvik på andra plats och Jack Nylund som trea.


Didrik Lillas tar hem priset för årets spelare bland Blue Fox herrarna.
Foto: Anders Wingren

  Namn Poäng
1. Didrik Lillas 14
2. Anton Kallvik 7
3. Jack Nylund 6
4. Alexander Nyman 4
  Elliot Wingren 4
6. Colin Björkholm 2