Nu drar slutspelskalaset igång

På lördag drar semifinalerna för herrar division 2 Österbotten igång och förberedelserna är i full gång. Vi passade på att fråga spelarna Colin Björkholm, Jhonny Fredriksson och Elliot Wingren om deras tankar inför kommande slutspel. 

Det är alltså nu klart att de två semifinalparen i divison 2 Österbotten är Blue Fox som möter Nibacos och SB Vaasa som möter MLT i en matchserie om bäst av tre. Vinnarna kommer sedan att mötas i en finalserie, också den bäst av tre. Blue Fox och Nibacos möttes senaste veckoslut i grundseriens sista match och vi frågar killarna vad de tyckte om matchen?

-  Nå, vi spelade nog lite på halvfart. Det finns mer att ge, speciellt försvarsmässigt, konstaterar Colin.

- Vi var effektiv på våra chanser men kunde ha försvarat lite bättre, håller Jhonny med. 

Det blev ju en del gruffande i senaste match? Vad tror ni om lördagens match?

- Nibacos blir bättre när domarna tillåter hårt spel. Men det gäller för oss att hålla oss till vårt eget spel och inte låta dem föra boll så mycket, konstaterar Colin. 

- Vi skall fokusera på de saker vi är bra på så blir vi nog svårslagna, säger Elliot. 

Är ni bättre förberedda som lag inför årets slutspel jämfört med förra året?

- Svårt att säga. Vi var nog bra i fjol också, men i år har vi haft en klart stigande kurva och vårt spel har utvecklats massor mot slutet av säsongen. En av de största skillnaderna från ifjol är kanske att alla har hittat sin roll i laget, säger Colin. 

Bilderna är från Blue Fox vinst över Nibacos i säsongens sista grundspelsmatch.

Hur är känslan i laget?

- Vi har en mycket bra känsla i laget. Det är kul att spela innebandy. Och alla strävar mot samma mål, säger Jhonny. 

Vilka är det här lagets styrkor?

- Vi är helt klart snabbare och har bättre fysik än många av lagen i division 2, både individuellt och som lag.

Elliot spelar trots sin unga ålder redan sitt andra slutspel. Mellan matcherna försöker han hinna skriva lite studentexamensprov. Men han ser fram emot att få börja på med matcherna. Jhonny, som är en av de äldre och mer rutinerade rävarna, ser också fram emot slutspel. Han har inga problem att motivera sig trots att han gjort detta många gånger förr. 

- Slutspel är alltid slutspel. Det är nu man skall vara som bäst. Det är det här vi tränat för, konstaterar han. 

Hur laddar ni inför match?

- Jag är noga med att sova och äta bra, säger Elliot. 

Alla tre nämner uppvärmningen som en viktig del i förberedelserna, men de har lite olika uppfattning om varför och vilken uppvärmning som är viktigast. 

- För mig är fotisen på utsidan viktigast, säger Colin. Där taggar man till, får knuffas och leka lite. När jag kommer in behöver jag bara få lite touch med klubba och boll, sen är jag redo. Men jag vet att det finns många spelare som tycker att uppvärmningen inomhus är viktig.

- Jag har ju knappt blivit varm efter fotisen på utsidan, skrattar Jhonny. Så jag behöver få komma in i värmen och mjuka upp stela muskler och göra en bra uppvärmning inomhus. 

Vad tror ni om motståndet på lördag?

- Nibacos kommer att gå ut hårt. De kommer att springa mycket. Och om de får flow kan de vara både skickliga och effektiva, konstaterar killarna. De är ett lag med många unga och pigga spelare så vi behöver vara koncentrerade och effektiva, säger Jhonny.  

Vem gör första målet på lördag?

Colin: Nibacos

Elliot: Poa (Jonathan Sjöblom)

Jhonny: jag

Hur många mål kommer Taikuri Jack att göra?

Elliot som är jämngammal med Jack får stå för tippningen, och han lovar att Jack gör 2+2 på lördag. 

Så om ni är sugna på att se ifall Elliots tippning håller så skall ni söka er till Stjärnhallen på lördag kl.16.00. Nu drar slutspelskalaset igång!