Suomisarja säkrad för nästa säsong

Trots att herrarna ännu har en match kvar att spela i grundserien, säkrade man med söndagens vinst mot TU en plats i Finlandsserien inför nästa säsong!

 

Alla bilder ör från bortamatchen mot Remix den 22.2. Den matchen slutade 1-9 till BlueFox

Matchen mot Toholammen Urheilijat kom att bli en ganska intetsägande match där Blue Fox ganska snabbt tog greppet om matchen och gjorde hela 13 mål innan matchklockan ringde. TU bjöd upp till lite motstånd under matchens första tio minuter och gjorde två mål, men efter det tog blårävarna över spelet. Mikael Nyvall var i farten och gjorde 3+0 men även Didrik Lillas, Jack Nylund och Tomas Smedman bidrog till målkalaset med två mål var. I målprotokollet antecknades ytterligare fyra målskyttar och denna bredd i målgörandet bådar gott inför kommande slutspel. Tränare Holländer var nöjd med lagets insats. – Vi gjorde vad vi skulle och spelade faktiskt en riktigt bra match trots det stora övertaget.

 

 

Grundserien avslutas på fredag när Nibacos kommer på besök till Stjärnhallen för ett sista lokalderby. För Blue Fox del är grundspelsserien alltså redan avgjord då man med 19 matcher spelat ihop 48 poäng. MLT, som ligger på andra plats i tabellen, har 42 poäng och en match kvar att spela vilket innebär att de inte längre kan gå förbi Blue Fox i tabellen. Nibacos ligger efter 19 spelade matcher på fjärde plats i tabellen och har även de säkrat en plats i slutspelsserien eftersom SB Paapat som ligger på femte plats spelat sina tjugo matcher. Nibacos har ingen möjlighet att gå förbi SB Vaasa som ligger på tredje plats i tabellen.  Och en tredje eller fjärde placering har i praktiken inte heller någon betydelse för fortsättningen.

 

 

Kommer då matchen på fredag att bli en tråkig transportsträcka mot slutspel eftersom ingendera lagen har något att spela för? Tränare Holländer försäkrar att laget kommer att ha rätt inställning inför matchen. 

– Det är viktigt för oss att göra en bra match så att vi får gå in i slutspelet med en bra känsla. Vi vill ju dessutom ta revansch på Nibacos eftersom de är ett av de tre lag som vi förlorat mot denna säsong. Det var en av våra sämsta matcher så nu gäller det att visa att vi kan bättre.

Grundspelsserien avslutas på fredag. Blue Fox vinner grundspelsserien och har därmed säkrat en plats i Finlandsserien (Suomisarja) inför nästa säsong. De övriga tre i slutspelsserien har fortfarande möjlighet att kvala om en plats i Suomisarja.

- Att säkra en plats i Suomisarja var en av våra målsättningar för säsongen så det känns bra, konstaterar Holländer.  Men vi är inte nöjda med det. En av Blue Fox styrkor har alltid varit att kunna ta max ur det lag man har att spela med. Så vi är naturligtvis sugna på att ta max ur detta lag och se hur långt det räcker.

 

 

Så det man alltså spelar om är att vinna finalen i slutspelserien och därmed få möjlighet att fortsätta kvala till Divari. När vi nu går in i slutspelet så får Blue Fox välja att möta trean eller fyran (SB Vaasa eller Nibacos) i en semifinalserie om bäst av tre. Tvåan, alltså MLT, möter det andra laget. Efter detta möts vinnarna från semifinalerna i en finalserie som även den spelas som bäst av tre. Och det är alltså endast vinnaren i denna slutspelsserie och final som får möjlighet att fortsätta kvalet till division 1. Det är nu det blir viktigt att börja vinna rätt matcher. Så kom till Stjärnhallen på fredag du också. Det är viktigt att kunna gå in med rätt känsla i slutspelet. Boka även in lördag 14.3 i din kalender för då spelas första semifinalmatchen.