Onödigt spännande när herrarna besegrade SB Paapat

Herrarna gjorde det onödigt spännande för både sig själva och för publiken i lördagens bortamatch mot SB Paapat när man till sist lyckades hämta upp ett 1-4 underläge till vinst med 6-5.

Man kan inte påstå att det var fullsatt i OP-arenan när Blue Fox gästade SB Paapat i lördags.  En stor del av publiken var dessutom trogna Blue Fox fans som bänkat sig i klunga för att stöda blårävarna. Men trots det blåa stödet var det vasagubbarna som öppnade starkast när Kimmo Lintala och Nico Karlström gjorde två snabba mål under matchens fyra första minuter. Det var endast Didrik Lillas lyckade straffslag som höll blårävarna med i matchen under den första perioden.

I andra perioden höjde Blue Fox tempot. Paapat drog på sig två utvisningar som Blue Fox utnyttjade väl genom Didrik Lillas och Elliot Wingrens mål i numerärt överläge. Och efter det var ketchupflaskan öppnad. I tredje perioden fick hemmalaget svårt att hänga med i tempot och Blue Fox gjorde tre mål på två och en halv minut. Blue Fox tog ledningen med siffrorna 6-4. Vid det laget var känslorna redan mycket heta från båda sidor och Vasalaget skulle dra på sig ytterligare tre utvisningar under matchens sista sex minuter. Men trots att blårävarna vid ett tillfälle fick möjlighet att spela med fem man mot tre så lyckades Jesse Palmberg slinka igenom Blue Fox försvarslinje och göra retfulla 5-6 i den nästsista minuten. Men vinst är vinst och Blue Fox gjorde trots allt en fin upphämtning från dystra 4-1.

Tränare Holländer konstaterade att man hela tiden utgått från att matchen skulle avgöras i den sista perioden och planen var att utnyttja det unga Blue Fox uthållighet och tempo. Tränaren var därför nöjd med upphämtningen i den andra och tredje perioden. Han var också nöjd med Anton Kronqvists insats i målet, men konstaterade samtidigt att laget verkar ha svårt att hålla upp intensiteten i spelet när man leder.

Nu fortsätter herrarnas spelschema med matcher två lördagar i rad. Lördag 16.11 kl.16 kommer FBC Remix på besök och lördag 23.11 samma tid är det Toholammen Urheilijat som står för motståndet. Så boka in detta i din almanacka och kom till Stjärnhallen för att följa herrarnas frammarsch i division 2.