Dubbelhelg för herrarna i Stjärnhallen

Förberedelserna är i full gång. Det blir ett intensivt veckoslut för både herrlaget och hemmapubliken då det på lördag spelas seriematch och på söndag cupmatch i Stjärnhallen. 

 

På lördag spelas säsongens fjärde seriematch och ÖT har kallat matchen för en första seriefinal, eftersom det är SB Vaasa som kommer på besök till Stjärnhallen. Efter tre spelade matcher ligger Blue Fox och SB Vaasa på en delad första plats med nio poäng vardera. Det betyder att båda lagen hittills är obesegrade i serien. På tredje plats flåsar SB Paapat i nacken med två vinster och en förlust. SB Vaasa har alltså, liksom Blue Fox, haft en bra start på säsongen och Nico Hagelberg och Klaus Klemetti ligger för tillfället två poäng före Blue Fox’ Didrik Lillas och Anton Kallvik i poängbörsen.

SB Vaasas Niklas Paul och Jesse Lintala har också varit effektiva, så det gäller för blårävarna att vara på sin vakt på lördag. Tränarna konstaterar att vasaspelarna är gamla bekanta och att man därför vet ungefär vad man kan vänta sig.  Men tränarna tippar ändå att det blir en underhållande match med två lag som båda vill framåt och inte spelar allt för passivt.

 

Om SB Vaasa är ett bekant motstånd så är söndagens gäster ett betydligt mera oskrivet blad. SSRA, eller Rankat Ankat som de egentligen heter, kommer från Uleåborg och deras herrlag spelar också i division två, men i den norra zonen. SSRA har endast spelat två seriematcher hittills, varav man vunnit en och förlorat en. Man har på dessa två matcher gjort sex mål men också släppt in sex mål.

Men som så ofta när det gäller sport skall man inte stirra sig blind på tabellerna. Enligt de som förstår sig på lär norra zonen vara en mycket jämn zon där SSRA, med en del gamla Divarispelare på listan, hör till de klart bästa lagen. Och eftersom det är vinna eller försvinna som gäller i söndagens cupmatch så kan man utgå från att det blir en tuff match.

Så nu gäller det för hemmapubliken att dra på sig blåstället och komma till Stjärnhallen både lördag och söndag för att visa sitt stöd och hjälpa herrlaget att ta sig vidare i cupen. På lördag är det dessutom dags för omgång två av den underhållande bollkastningstävlingen där man kan vinna ett presentkort till Ingsva. Köp din egen prickkastningsboll för en euro.

Välkommen!