Herrarna vidare i cupen

Det blev ett veckoslut fyllt av matcher och vinster för både Blue Fox herrar och damer. Herrarna besegrade på fredagen Konnat i säsongens andra seriematch och tog sig på lördagen vidare i finska cupen genom att besegra Alavieskan Virit på hemmaplan.

Matchen mot Konnat blev en målrik historia där Didrik Lillas angav takten genom att redan i den tionde sekunden pricka in 1-0. Trettiotre sekunder senare sätter Elliot Wingren in 2-0 och målkalaset är igång. När man går till första pausvilan leder Blue Fox med 4-1. I den andra perioden börjar gästerna dra på sig utvisningar och detta är inte Blue Fox sena att utnyttja. Ronnie Ludén gör 5-1 och Jack Nylund 6-1, båda i powerplay. De många utvisningarna som motståndarna drog på sig berodde till stor del på att Blue Fox helt enkelt var det bättre laget. I den tredje perioden råkar en Konnat-spelare lyfta klubban så högt att Axel Hedman får sig ett hack i ögonbrynet. Konnat-spelaren får matchstraff och den utvisningen utnyttjar Anton Kallvik genom att sätta 7-1. Trots att motståndarna under matchens sista tio minuter lyckas göra två mål slutar matchen ändå i en klar vinst för Blue Fox med siffrorna 10-3.

På lördagen mötte herrarna Alavieskan Viri från Sievi i den tredje omgången av finska cupen. Om målkontot öppnades snabbt i fredagens match så fick publiken nöja sig med en lite knaggligare inledning på lördagens match. I första periodpaus hade vardera lagen gjort varsitt mål. I den andra perioden visade “Taikuri-Jack” Nylund framfötterna igen och gjorde viktiga 2-1 och 3-1. Den tredje perioden hackades sönder av hela fyra utvisningar, två för hemmalaget och två för gästande laget. Jarmo Rautio från AV drog i den fyrtiotredje minuten på sig matchstraff för att avsiktligt ha riktat ett slag med klubbskaftet mot Mikael Nyvall. Didrik Lillas passade på att göra 5-2 i tom bur och Anton Kallvik avgjorde slutligen matchen med att göra 6-2 i powerplay.

Enligt kapten Anton Kallvik kom man aldrig riktigt upp till egen nivå i lördagens match. Kanske hade man fredagens match i benen och kanske hade man underskattat motståndarna lite. Men efter att ha lyft sig i den andra perioden tog man den viktiga vinst som behövdes för att ta sig vidare till nästa omgång i finska cupen. I den fjärde omgången av cupen möter herrarna division 2 laget SSRA (Rankat Ankat) från Oulu. Matchen spelas den 20.10 i Stjärnhallen. Tidpunkten är ännu oklar. En vinst i den matchen tar Blue Fox vidare till den femte omgången och där väntar troligen ett Divari- eller ligalag som motstånd. Spännande tider alltså!