Vinst över MLT och klart för final

 

 

Vi fångade tränare Jori Isomäki efter vinsten mot MLT och inför förberedelserna inför onsdagens första finalmatch.

 

Blue Fox herrar är nu klara för final i Österbottens division 2. Ni var en av förhandsfavoriterna. Hur tycker du att ni levt upp till den titeln?

- Jag tycker att vi klart har visat att vi var bäst i grundserien. Men när slutspelet börjar startar leken helt från början. Efter finalen ser vi vem som är bäst i division 2 i Österbotten.

Semifinalmatcherna mot MLT visade sig bli riktiga rysare och ni hamnade att kämpa in i det sista. Vad berodde det på?

- De berodde säkert på att MLT är ett mycket bra division 2 lag! MLT är ett ganska rutinerat och smart lag som vet hur de ska agera både på plan och utanför plan för att nå resultat i ett slutspel.

 

 

 

Klarade du faktiskt av att vara lugn och tro på vinst hela tiden?

- Jag var väldigt lugn ända tills det blev dags för straffar. Jag har lärt mej att njuta av stunden om jag vet att vi har gjort alla förberedelser så gott vi kunnat före match. När ett lag leder med endast 2 mål i slutet av en match har jag lärt mig att allt är möjligt i innebandy!

Vad var det till sist som avgjorde?

- Ronnie Ludén

Nu väntar SB Paapat i final. Det är bäst av tre som gäller. Vad har du för tankar om finalen?

- Nu möter vi ett lag med ännu mer rutin och erfarenhet av viktiga matcher. Paapat har de absolut effektivaste anfallarna i vår serie. Vi måste se till att matchbilden gynnar oss. Kanske vi skall punktmarkera Tobbe Brännbacka?

 

 

 

Vi tackar Jori för intervjun och önskar herrarna lycka till i den första finalmatchen som spelas onsdag 20.3. kl.18.30 i Stjärnhallen. Den andra finalmatchen spelas lördag 23.3. kl.16.00 i OP-Arena. Vid behov spelas en sista och avgörande match söndag 24.3. kl.16.00 på hemmaplan. Välkommen att uppleva ett äkta derby och bästa slutspelstämning tillsammans med oss!