Nu börjar semifinalerna

I lördags blev det klart att Blue Fox herrar kommer att möta MLT från Seinäjoki i en semifinalserie om bäst av tre matcher. Semifinalserien inleds med hemmamatch lördag 9.3. kl. 16.00.

Foto: Anders Wingren

Coach Isomäki konstaterar att man inte spekulerade desto mer vem man skulle välja som motstånd i semifinalerna, utan valde fyran i tabellen som kotymen ofta är. Enligt Isomäki är killarna laddade för slutspel och man har 17 pigga spelare på benen. I skrivande stund är det ännu oklart huruvida Johnny Fredriksson repat sig från sin lårskada, men mycket tyder på att han är redo för spel på lördag. Jakob Klingenberg, som i fredags gjorde come back efter en längre tids paus på grund av skada, fick tyvärr avbryta efter en spelad period då knäet inte höll. Blue Fox som samlat ihop 15 vinster på 20 spelade matcher går med sina 50 poäng in i semifinalerna som förhandsfavoriter.

MLT (Mailattomat) är en relativt ung innebandyförening som grundades 2006 i Seinäjoki. Man har för tillfället två herrlag, ett i division 2 och ett i division 4. Juniorverksamheten har endast 4 år på nacken. MLT slutade alltså på en fjärde plats i tabellen efter avslutat grundspel i Österbottens division 2. Man lyckades skrapa ihop 38 poäng på 20 matcher (12 vinster, 6 förluster, 2 lika).

I poängbörsen, som främst toppas av Vasa- och Kokkolaspelare, hittas Blue Fox Didrik Lillas på en sjätte plats med 46 poäng och Anton Kallvik på en elfte plats med 41 poäng. MLT:s Ville Kakkori ligger på en femtonde plats med 40 poäng.

Efter att semifinalerna mellan Blue Fox – MLT och SB Paapat-Nibacos är spelade möts vinnarna i en finalserie om bäst av tre matcher. Den som sedan koras till vinnare i Österbottens division 2 får möjlighet att möta ett annat division 2 lag som vunnit finalen i sin zon. I detta nu vet vi att det blir vinnaren från den sydöstra zonen, men deras grundserie är ännu inte avslutad. Vill Blue Fox sedan ta sig vidare till Divari skall man besegra vinnarna från en annan zonfinal. Tar Blue Fox sig så långt i kvalomgångarna så spelar vi innebandy ändå till den 14.4. Så kom till Stjärnhallen du också för att stöda vårt unga lag i deras väg mot ett division 1 kval. Följ noga med vår annonsering i tidningen och på sociala medier för att få reda på kommande matchtider. Nu tar vi blåstället på!


Herrarna är redo för semifinaler.
Foto: Anders Wingren