Så här skall man vinna en toppmatch!

Det var fullsatt på läktarna när Blue Fox herrar på lördag eftermiddag mötte Nibacos från Kokkola. Med Blue Fox på första plats och Nibacos på tredje plats i tabellen inför match var det upplagt för hård kamp.

Johnny Fredriksson firar det viktiga och matchavgörande 6-5 målet.
Foto: Anders Wingren

Matchen började på bästa sätt när Johannes Vähäkangas, efter drygt tre spelade minuter, och på pass av Jack Nylund, satte in 1-0. Men glädjen varade inte så länge eftersom Aapo Lokasaari (en gammal bekant från hans tid i Blue Fox) i den åttonde minuten fick möjlighet att skjuta ett straffslag som han säkert placerade i maskorna bakom målvakten Anton Kronqvist. Två minuter senare var det Jori Heikkiläs tur att sätta 1-2. Efter det började turtagningsdansen. Blue Fox tog sig upp till 2-2 men Nibacos kvitterade. Blue Fox gjorde mål, och Nibacos kvitterade. Coach Holländer, konstaterar att det blev en sådan matchbild som man hade hoppats på - högt tempo och bra innebandy.

- Första perioden var bra, vi styrde matchen som vi ville och vi borde kanske ha lett med ett par mål i periodpaus. Men in andra perioden blev vi lite för passiva och det blev för långa avstånd mellan lagdelarna. Lyckligtvis fick vi powerplayet att fungera idag och vi höll oss därför bra med i matchen inför tredje perioden.

Inför tredje perioden var ställningen 5-5 och känslorna började gå heta både på planen och på läktaren. Ändå blev det hela 17 minuter spel utan mål. Båda lagen hade chans att avgöra i powerplay men inga mål antecknades i protokollet. Spänningen i publiken var påtaglig. Holländer tycker ändå att spelarna lyckades hålla sig lugna och spela klokt. När så Johnny Fredriksson i den 57:e minuten lägger in 6-5 exploderar publiken i stort jubel. Jack Nylunds mål i den 58:e minuten fastställde resultatet 7-5 och orsakade stående ovationer på läktaren.


Jack Nylund jobbade fysiskt starkt i försvaret.
Foto: Anders Wingren

En mycket nöjd Coach Holländer konstaterar att det här var lagets bästa match hittills den här säsongen.
- Så här skall man vinna en toppmatch: hänga bra med i 50 minuter för att sedan avgöra matchen i de sista 10. Jack Nylund, som idag spelade i den första formationen, gjorde sin absolut bästa match för säsongen. Inte bara för sina två mål utan också genom ett mycket bra defensivt spel. Det är viktigt för oss att vinna matcher på det här sättet. Det lär killarna hur man skall vinna matcher och det ger dem viktig erfarenhet inför kommande slutspelsmatcher.

Jack Nylund noterades för 2+1, Johannes Vähäkangas satte 1+3 och Johnny Fredriksson och Ronnie Ludén hade båda 2+0.

Redan nästa lördag blir det match för herrarna igen då HiPa, som för tillfället ligger på en nionde plats i tabellen, kommer på besök till Stjärnhallen kl.15.00.