Herrarna fortsätter seriespelet

Efter juluppehållet fortsätter nu herrarnas andra omgång i grundspelsserien. Första matchen spelas redan måndag när man möter Konnat på Qmax Arena i Nurmo. Efter tolv spelade matcher ligger Blue Fox på första plats i tabellen med 28 poäng, tätt åtföljda av SB Paapat med 27 poäng efter elva spelade matcher. Detta innebär att det blir extra spännande då dessa två lag möts redan inkommande fredag 11.1. kl.19.00 i OP-arenan i Vasa.

Foto: Anders Wingren

SB Paapat har haft en stabil höstsäsong med nio vinster och två förluster. Man tog sig dessutom vidare i finska cupen, där man bland annat slog ut ligalaget OLS och fick möjlighet att som ett av de åtta bästa lagen i cupen möta Classic i en toppmatch på hemmaplan strax före jul. Blue Fox höstsäsong kan väl också beskrivas som stabil med 8 vinster, 2 vinster i förlängning och 2 förluster. Man har haft en del utmaningar med varierande laguppställningar, men nu är truppen fulltalig igen och man har kunnat träna flitigt under juluppehållet.

Coach Isomäki konstaterar att sex lag av elva i distriktets division 2 är riktigt bra och att det är en jämn serie. Han förutspår att det kommer att bli en hård kamp för att hållas kvar i toppen av tabellen, men är samtidigt mycket positiv eftersom man nu spelar och tränar med full trupp. Isomäki tycker att laget gjorde en godkänd höstsäsong.

- Vi hade lite svårt att köra in kedjorna med tre spelare i militären, men nu skall vi hitta de bästa formationerna inför våren, säger han. Vi behöver också förbättra vårt försvarsspel.
- Det känns som att säsongen börjar på allvar nu, konstaterar Isomäki. Och trots att vi har lite smal trupp kommer vi att vara bland de fyra bästa när grundspelet är över, lovar han.

Med åtta grundspelsmatcher kvar ökar trycket på att försvara platsen bland de fyra bästa i tabellen. De fyra första lagen går nämligen vidare till en slutspelsserie. Vinnaren i slutspelsserien avancerar till nationella kvalet till division 1.

Nu önskar vi herrarna en skadefri vårsäsong med mycket spelglädje. Kom gärna till OP-arenan den 11.1. för att visa ditt stöd.