Derby är alltid derby!

Det låg spänning i luften när lokalderbyt i division 2 mellan Blue Fox och Nibacos gick av stapeln på Kampushallen i fredags. Blue Fox var klart starkare och vann matchen med siffrorna 7-4.

Jhonny Fredriksson gjorde Blue Fox sjunde mål.

Dryga 350 fans, alla med blåa hjärtan - men av lite olika sort, hade i fredags sökt sig till Kampushallen i Karleby för att bevittna lokalderbyt mellan Nibacos och Blue Fox i herrarnas division 2. Enligt ÖT hade dessa två lag inte mötts i en seriespelsmatch sedan 2006-2007. Lägg dessutom till att båda lagen inför matchen låg på första respektive andra plats i serietabellen så förstår man att det var upplagt för lokalderby av bästa sort.

Blue Fox inledde med två snabba mål i den fjärde minuten och fortsatte att hålla en betryggande ledning under första perioden. Andra perioden bjöd på 7 mål där Blue Fox stod för 4 av målen. Nibacos drog på sig hela tre utvisningar under matchen men denna gång fick Blue Fox inget flyt i sitt powerplay och gick mållösa ur alla tre. I sista perioden jobbade sig Nibacos upp till 4-6men när Jhonny Fredriksson i den 48:de minuten satte in Blue Fox sjunde mål var matchen så gott som avgjord. Poängbästa spelare i matchen var William Sundelin med 1+2. Han fick även pris för bästa spelare. I och med vinsten gick Blue Fox nu upp i serieledning och ligger två poäng före Nibacos och SB Paapat.

Matchkommentarer av tränare Isomäki:

- Vi gjorde säsongens bästa match hittills! Nu spelade vi innebandy i hela 60 minuter. Taktiskt genomförde vi matchen perfekt och vi spelade enligt vår plan. Alla spelare hade bra energi och jag är mycket nöjd över hur starka vi var i närkamperna. Idag agerade vi som karar på plan! Även om Didrik Lillas, vår bästa anfallare i tidigare matcher, saknades så lyckades vi spela ett mycket bra anfallsspel. Anton Kronqvist gjorde också en bra match i målet och vårt försvarsspel var rena dynamiten. Härifrån känns det bra att fortsätta.