Blue Fox herrarna vidare i cupen

Blue Fox herrarna är vidare i finska cupen efter att man spelat tre matcher på söndag. I den första matchen för dagen blev det förlust mot SB Paapat med 4-3. I följande match mötte man division 4-laget SC Saragoza från Kristinestad. I den matchen var det inget snack om saken och Blue Fox segrade med 12-0.

Johannes Vähäkangas var poängbäst i Blue Fox under dagen med 3+2.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Det betydde att Blue Fox i den avgörande matchen fick möta ärkerivalen SB Vaasa. Det mötet blev en riktig rysare som Blue Fox lyckades vinna med 2-1.

Bästa poängplockare i Blue Fox under dagen var Johannes Vähäkangas med 3+2 och Mikael Nyvall med 1+4. Christoffer Lassander stod för 3+1, medan Elliot Wingren gjorde tre mål. Ronnie Ludén hade poängen 1+2. Johnny Fredriksson, Didrik Lillas och William Sundelin stod alla för 1+1 medan Jack Nylund hade två passningspoäng. Colin Björkholm, Axel Hedman och Mathias Kalander gjorde varsitt mål. David Krokvik och Jonathan Sjöblom spelade båda fram till ett mål. Anton Kronqvist hade på tre matcher räddningsprocenten 87,5.

Statistik från söndagens matcher hittar du på Tulospalvelu.

Blue Fox kommer att möta Nibacos i den tredje omgången av cupen och den matchen spelas som enskild match med speltiden 3 x 20 minuter. Vi återkommer med info om matchtid och plats, men det är klart att matchen spelas i Karleby.