Tung förlust i Helsingfors

Blue Fox herrarna hängde med bra i två perioder mot serieledarna M-Team. I den tredje perioden gjorde hemmalaget ett ryck och besegrade Blue Fox med 8-3 efter perioderna 2-3, 0-0 och 6-0.

Niklas Paul var Blue Fox bästa poängplockare i matchen med 1+1.

När knappt två minuter av den första perioden hade spelats utvisades Jonathan Sjöblom två minuter för obstruktion. Hemmalaget behövde drygt en minut på sig för att ta ledningen. Aki Mäkinen sköt ett skott från backplats. Janne Makkonen höll sig framme på returen och trots att han var hårt uppvaktad lyckades han vara först på bollen.

Vid 5.10 kom Blue Fox kvittering. Niklas Paul avancerade med bollen längs med vänsterkanten, han fortsatte ända bakom mål och därifrån passade han in bollen framför mål till Johnny Fredriksson som fick slå in bollen i tomt mål.

Tyvärr återtog hemmalaget sin ledning endast 19 sekunder senare. Aki Mäkinen var igen inblandad. Han hade bollen på höger backplats, höll i den, lyfte på blicken och slog en perfekt krosspass till en framrusande Mikko Pasanen som direktsköt bollen i mål.

När hemmalagets Antti Itkonen utvisades för fasthållning vid tiden 7.33 erbjöds Blue Fox en chans att kvittera matchen och den tog man. Viktori Niemi pricksköt bollen i mål från vänsterkanten efter endast 12 sekunder. Anton Kallvik antecknades för passningspoängen.

Vid 13.47 lyckades Blue Fox vända spelet snabbt. Sami Saari spelade bollen till Niklas Paul på vänsterkanten. Paul och Johannes Vähäkangas kom två mot en mot en hemmaback. Paul höll blicken uppe hela tiden, men valde att själv gå på avslut. Skottet gick under närmsta armen på Marcel Straubhaar i hemmamålet.

Johannes Vähäkangas och Niklas Paul rusar fram mot motståndarmålet.

Hemmalaget åkte ännu på en utvisning vid 15.05, men Blue Fox lyckades inte utöka sin ledning och lagen gick till pausvila med ställningen 2-3.

Blue Fox fortsatte övertyga i andra perioden. Tyvärr utan att öka på ledningen, men man vann skottstatistiken med 10-7. Hemmalaget satt av två tvåminutersutvisningar, men inte heller under dessa kunde Blue Fox utöka sin ledning.

När Blue Fox inte tog vara på sina chanser, tog det inte länge före M-Team började utnyttja sina. Vid tiden 42.32 kvitterade Janne Makkonen till 3-3 med ett välriktat lågt skott som gick i mål lågt nära stolpen. Fem minuter senare fullbordade Makkonen sitt hattrick. Antti Itkonen spelade fram till Makkonen som i slottet fick lite för mycket tid att avlossa ett skott.

Knappa tre minuter senare utökade Sampo Laukkala ledningen till 5-3. Hemmalaget gjorde ännu tre mål under matchens fem sista minuter. Anssi Tikkanen på snabb spelvändning. Aki Mäkinen på straff och Antti Itkonen med ett hårt dragskott.

Blue Fox hängde mycket bra med i två perioder av matchen. Man ledde matchen med 3-2 och skottstatistiken med 19-12. Blue Fox fick fyra chanser att spela i numerärt överläge, men lyckades bara utnyttja ett av dessa lägen. Där borde man absolut ha varit effektivare. När hemmalaget fick övertaget i tredje perioden vek man ner sig och det blev uppförsbacke. Hemmalaget vann den tredje perioden med 6-0 och skottstatistiken med 20-4. Det talar sitt klara språk om vem som tog över händelserna och dominerade.

Nu får vi sikta in oss på söndagens bortaderby mot Nurmon Jymy som spelas kl. 13.00 i Nurmohallen. Dit önskar vi oss många Blue Fox-supportrar. #blåtthjärta