Förluster på bortaplan

Det blev två förluster på bortaplan för Blue Fox herrarna i helgen som gick. På lördag förlorade man med 5-3 mot FBC Turku i Åbo och på söndag blev det förlust med 7-3 mot O2-Jyväskylä.

Viktori Niemi stod för 1+2 i matchen mot FBC Turku och var Blue Fox bästa poängplockare.

Blue Fox fick en dålig start på lördagens match mot FBC Turku och efter första perioden låg man under med 4-1. Åbobornas första mål kom redan efter dryga minuten efter ett hörnfrislag. Blue Fox tappade markeringen och Joakim Ervast fick rätt så ostört slå in bollen i mål på pass av Miika Hämäläinen. Blue Fox hämtade sig dock och vid 8.57 kvitterade Miikka Honkaniemi på pass av Viktori Niemi. Efter dryga 12 minuter utvisades Jakob Klingenberg och det kunde hemmalaget utnyttja. Markus Järvinen fick till en riktig dunderträff på Oskari Laaksonens pass. I det efterföljande bytet utvisades Pekka Kontturi för felaktigt avstånd. Blue Fox klarade av utvisningen, men Kontturi hade bara hunnit in på plan när det small till. Santeri Urponen målskytt på pass av Aleksi Havia och ställningen var 3-1. I slutminuten av den första perioden kom ännu 4-1. Målskytt Aleksi Havia på pass av Juhana Räikkönen.

I mitten på den andra perioden åkte Blue Fox på två utvisningar. Man klarade av den första, men under den andra utökade FBC Turku sin ledning till 5-1 genom Santeri Urponen på pass av Markus Järvinen. Två minuter senare vid 34.47 åkte målskytten Urponen ut två minuter för slag på klubba. Det kunde Blue Fox utnyttja och Pekka Kontturi reducerade till 5-2 på pass av Viktori Niemi.

I början på tredje perioden fick Blue Fox möjligheten att spela numerärt överläge efter att Juhana Räikkönen utvisats två minuter. Tyvärr gav denna utvisning ingen utdelning. Vid 51.07 lyckades däremot Blue Fox reducera till 5-3 genom Viktori Niemi assisterad av Miikka Honkaniemi. En stund efter Niemis mål hade Blue Fox ett ribbskott, men närmare än så kom man inte.

Blue Fox vann skottstatistiken i matchen med 27-19, men förlorade trots det matchen.

”Det var en kanonmatch av deras målvakt, medan vi föll tillbaka till tidigare bekymmer. Vi hade många fina lägen, men målskyttet klickade sade Jori Isomäki efter matchen.”

”Vi fick en olycklig start på matchen efter lätta utvisningar. Tredje kedjan var vår bästa tillsammans med Mutka i målet. Holländer var bra i comebacken efter vadskadan, men så har han också tränat bra i 2,5 veckor.”

Mutka

På bänken fanns Vähäknagas, Nilsson, Heikkilä och Tuikka som oanvända avbytare.

Sammandrag

Blue Fox fick en bättre start på söndagens match, men trots det låg man under med 3-1 efter första perioden. Pekka Kontturi öppnade målskyttet och förde upp Blue Fox i en 0-1 ledning på pass av Mikael Nyvall. I mitten av den första perioden gjorde O2-Jyväskylä två snabba mål och tog ledningen i matchen. Målskyttar var Ilkka Tepponen och Ville Sepponen. I slutet på perioden ökade Markus Manninen på till 3-1 till hemmalaget.

I den andra perioden utökade hemmalaget sin ledning till 5-1 genom mål av Iiro Kinnunen och Ilkka Tepponen.

Robin Holländer gjorde sitt första mål för säsongen i matchen mot O2-Jyväskylä.

Efter bara 32 sekunder av tredje perioden utvisades Mikka Honkaniemi två minuter för hög klubba. Blue Fox klarade av utvisningen, men strax efteråt gjorde O2 6-1. En liten stund senare åkte dessutom Mikael Nyvall på en mycket tveksam femminuters utvisning. Blue Fox klarade också av den utan baklängesmål och vid 51.43 kunde Robin Holländer med sitt första mål för säsongen reducera till 6-2. Viktori Niemi stod för framspelningen. Tyvärr utökade hemmalaget sin ledning till 7-2 i det efterföljande bytet. Målskytt var Alvar Mahlberg. Blue Fox lyckades ännu reducera till 7-3 genom Sami Saari på pass av Pekka Kontturi.

Jori Isomäki var mest nöjd med Aapo Lokasaaris insats i matchen mot O2-Jyväskylä.

”Vi spelade bra i de 7-8 första minuterna hade bud på flera mål, men sedan orkade vi inte. Vi återhämtade oss aldrig efter 3-1 sade Jori Isomäki efter matchen.”

”O2 var fysiskt starkare än oss och vann del flesta närkamperna i andra och tredje perioden. Domarna tillät mycket och det gynnade fysiskt starka O2.”

I matchen mot O2 var Isomäki mest nöjd med Aapo Lokasaari. ”Det är roligt att han fysiskt klarade sig så bra och dessutom vågade spela med boll.”

Om fortsättningen av säsongen säger Isomäki att det blir som ett enda långt slutspel. ”Först ska vi bara träna hårt under juluppehållet.”

Blue Fox inledde matchen mot O2-Jyväskylä med samma formationer som i matchen mot FBC Turku.

Blue Fox herrarna fortsätter sitt seriespel lördag 6.1 på bortaplan mot Lovisa Tor. Nästa hemmamatch spelar Blue Fox lördag 27.1 mot Tikkurilan Tiikerit.