Blue Fox avgjorde i tredje perioden

Blue Fox:s herrlag tog en viktig seger i dagens drabbning med FoSu från Forssa. Den tredje perioden var avgörande där Blue Fox kvitterade FoSu:s ledning och drog ifrån till en 6-2 vinst.

Johnny Ojala var ännu en gång poängbäst för Blue Fox.

FoSu inledde matchen med hög press, men Blue Fox klarade av att spela sig ur de kniviga situationerna. Senare i perioden backade FoSu hem och fortsatte resten av matchen med en medelhög press. Vid spelade 1.57 kom den första farligheten för Blue Fox, Kim Nyström stod för skottet och Mikael Nyvall var nära att styra in bollen i mål. Blue Fox inledde matchen med två formationer, men ganska snart fick även den tredje formationen stiga in på plan. Vid 6.08 har Johnny Fredriksson ett mycket bra skott från långt håll som FoSu:s målvakt får slänga sig efter för att rädda. Vid 10.45 har FoSu en farlig kontring, veteranen Petri Mäkeläinen får fritt skottläge, men han skjuter förbi. Vid spelade 14.05 skjuter Jakob Klingenberg ett skott. Ronnie Ludén är framme och petar på returen, men inte ännu heller vill bollen in i mål. Vid spelade 15.11 drar FoSu på sig en utvisning och Blue Fox får spela numerärt överläge. Kim Nyström får den bästa chansen när han ensam i slottet missar mål. Perioden karaktäriserades av att båda lagen sköt många skott förbi målramarna. Noll mål på tavlan efter första perioden.

I den andra perioden inleder FoSu bäst, laget är nära att göra mål efter ett felpass av Blue Fox. Vid 26.49 skjuter Juha Laitila i FoSu ett skott, bollen studsar på några Blue Fox spelare och Kari Kauppi kommer åt att peta in bollen i mål. Vid 27.27 kan Tuomas Palovaara kvittera på ett vackert volleyskott, Nils-Johan Englund står för passningen. Vid 28.42 är den annars välspelande Blue Fox målvakten Mika Pirttimäki nära att tappa in en studsande boll i mål. Klockan har hunnit ticka fram till 34.29 innan FoSu på nytt går upp i ledning. Fosu lyckas stjäla bollen av Blue Fox försvaret efter hög press. Efter kommer ett snabbt pass av Kari Kauppi och Juha Laitila framför målet slår in bollen. FoSu kan gå till periodvila med en 1-2 ledning.

FoSu hade i slutet av den andra perioden dragit på sig tvåminuters utvisning. Blue Fox fick alltså börja den tredje perioden med ett numerärt överläge och efter bara 33 sekunder kvitterar Johnny Ojala med ett dragskott på pass av Jarno Pahkakangas. Det var mycket matchavgörande att Blue Fox kunde kvittera såhär tidigt i den tredje perioden. Efter spelade 44.10 kunde Blue Fox för första gången gå upp i ledning i matchen. Jarno Pahkakangas hade gett sig iväg på en av sina patenterade räder i offensiv zon. När han kom ner mot den högra målstolpen slog han in en genomskärare som Ronnie Ludén kunde snappa upp och slå in i mål. Vid 48.24 kontrade Blue Fox. Kim Nyström i mitten passade ut till Johnny Ojala på vänsterkanten som laddade stora kanonen och med ett slagskott kunde han göra 4-2 till hemmalaget. Följande mål kom vid spelade 55.27, ännu en gång var det Johnny Ojala som var målskytt, denna gång från högerkanten och Mikael Nyvall stod för passningen. Efter dryga 17 minuter tog FoSu timeout och man tog ut sin målvakt. Vid 58.50 kunde Johnny Ojala och Mikael Nyvall slita åt sig bollen och Nyvall kunde avsluta kvällens målskytte i öppet mål. Matchen slutade 6-2 till Blue Fox. Prisbelönade blev Johnny Ojala i Blue Fox och Kari Kauppi i FoSu.

Vi hade kollat på statistiken att FoSu inte gör mål i den tredje perioden säger Markus Åbb. Den här gången stämde statistiken och vi kunde avgöra i den tredje perioden. Jag tycker vi inledde matchen bra, men vi hade inte riktigt skärpa i avsluten. I den andra perioden fick vi för korta anfall och FoSu fick för mycket boll. FoSu är ett lag som vill ha mycket boll och de är mycket bollskickliga. Tredje perioden var sen igen bättre av oss. Johnny Ojala fick bössan i skick. Tuomas Palovaara tycker jag också att spelar bättre och bättre för varje match. Han spelar med hög intensitet och stör hela tiden motståndarna. Jag tror det här var tredje matchen i rad som han gjorde mål för oss. Mika Pirttimäki var ännu en gång lysande i mål. Vi har släppt in bara fyra mål på våra två senaste matcher. Det tycker jag är väldigt bra, speciellt med tanke på att vi spelat mot Woodcutters och FoSu som är två lag som brukar göra mycket mål.