Blue Fox förlorade knappt i cupen

Det blev en knapp förlust för Blue Fox mot ligalaget Nokian KrP i YleX Cup på tisdag kväll. Matchen slutade 6-5 till Nokia efter periodsiffrorna 0-1, 4-3 och 2-1. Med tanke på att Blue Fox kom till spel med 13 utespelare och en målvakt var det här ändå ett bra resultat.

Mikael Enlund var tillbaka i Blue Fox målet.

Blue Fox tog ledningen i den första perioden genom Ronnie Ludén på passning av Kim Nyström. Den andra perioden började bra för Blue Fox och man kunde utöka sin ledning genom Jori Isomäki. Efter spelade 25.18 kunde Johnny Ojala på pass av Markus Backlund föra upp Blue Fox i en 0-3 ledning. Efter det hann Nokia emellan med två mål av Toni Katajisto och Jukka-Pekka Taskinen innan Mikael Nyvall på pass av Johnny Ojala kunde utöka ledningen till 2-4. Tyvärr kunde Nokia både reducera genom Jonne Haapasalo och kvittera genom Toni Katajisto innan perioden var färdigspelad. Kvitteringsmålet kom med bara 11 sekunder kvar av perioden. I den tredje perioden kunde Nokia för första gången gå upp i ledningen efter spelade 40.35. Målgörare var Heikki Rantala på pass av Jukka-Pekka Taskinen. Efter spelade 46.47 kunde Nokia utöka sin ledning till 6-4 genom Jan Lehmussola. Vid spelade 53.11 drog Nokias Teemu Häkkinen på sig en femminuters utvisning för en tvärställd klubba i nacken på Kim Nyström och Blue Fox fick chansen att knappa in på Nokias ledning. Vid 53.48 kunde Markus Backlund pricka in 6-5 på pass av Jori Isomäki. Tyvärr lyckades herrarna inte producera flera mål under utvisningen och matchen sluta 6-5 till Nokian KrP. Den här matchen visade trots allt att det inte är så stor skillnad på toppen i division 1 och botten i Salibandyliiga. Nokias målvakt Simo Jarva hade 25 räddningar och Blue Fox:s målvakt Mikael Enlund hade 24 räddningar. Belönad i hemmalaget blev Simo Jarva och belönad i Blue Fox blev Johnny Ojala.
Det var nära att vi kommit hem med en seger från den här matchen säger Markus Åbb. Vi var bra med i matchen men Nokia lyckades trycka in de avgörande målen. Det syntes att ett hårdare fysiskt spel tillåts i ligan och där lämnade vi lite efter motståndaren. På slutet fick vi chansen att spela fem minuter i numerärt överläge, men vi fick bara ett mål. Strax efter det numerära överläget hade Robin Holländer ett skott i stolpen och Johnny Ojala ett skott i ribban. Johnny Fredriksson skadade sig i matchen när han blev tacklad av Teemu Häkkinen. Konstigt nog fick vi inte ens frislag i den situationen. Den kommande veckan får utvisa om något gått sönder eller om det bara var tillfällig smärta Fredriksson upplevde.