Inför matchen mot Nokian KrP i cupen

Blue Fox herrarna möter Nokian KrP i YleX Cup på tisdag kväll i Tampere Areena. Nokian KrP spelar sin första säsong i Salibandyliiga efter att de förra säsongen tog steget upp från division 1 västra.

Vi hoppas att Ronnie Ludén fortsätter producera poäng framåt lika bra som hittills denna säsong.
Foto: Glenn Hägg

Nokia parkerar för tillfället på en tolfte plats i Salibandyliiga med fyra poäng på nio matcher. Målskillnaden för laget är 38-61, vilket betyder att man hittills gjort näst minst mål av alla lag i Salibandyliiga i år. Medeltalet ligger på drygt fyra mål framåt per match. Det kan jämföras med Nokias fjolårssäsong när man var väldigt dominanta i division 1 och samlade ihop 40 poäng på 27 matcher med målskillnaden 245-135. Det betyder ett snitt på nästan nio mål framåt per match! Skillnaden på division 1 och ligan är alltså väldigt stor. Av sina tre senaste matcher har Nokian KrP vunnit en och förlorat två. Nokias bästa poängplockare den här säsongen är powerforwarden Teemu Häkkinen med 8 mål + 5 passningar = 13 poäng. Följande på listan är den skicklige backen Niko Nordlund med 0 + 8 = 8. Därefter följer två spelare som ännu förra säsongen spelade i HIFK, nämligen Jan Lehmussola med 5 + 2 = 7 och Yrjö Taajamaa med 4 + 3 = 7.
I Blue Fox:s och Nokian KrP:s möten under förra säsongen blev slutsiffrorna 3-3, 4-10 och 4-2. Ganska jämnt alltså. Markus Åbb tror naturligtvis att det kommer att bli en svår match mot Nokia. Den här matchen kräver att vi lyckas till hundra procent. Trots det är Nokia ett av de ligalag som vi borde ha chans att slå. De återfinns i nedre ändan av ligatabellen. Det som kommer att vara problem för oss är att matchen spelas på en vardag och en del spelare har jobbförhinder. Jag är trots det av den åsikten att det är bättre att spela på bortaplan mitt i veckan. Bortamatch betyder att spelarna inte behöver komma direkt från jobbet till match. Bortamatch betyder att vi hinner sitta i bussen och ladda upp. En annan fördel med den här bortamatchen är att Nokia nu spelar på en fullstor plan jämfört med tidigare när de spelade sina hemmamatcher i Nokia. Vi ska hoppas att Nokias vinst mot Tapanilan Erä i ligan i onsdags inte har alltför mycket positiv inverkan på laget. Det var trots allt bara andra vinsten i ligan för Nokia. Markus Åbb hälsar ännu att han naturligtvis hoppas på vinst för Blue Fox och att han gärna skulle bjuda hemmapubliken på en hemmamatch mot ligamotståndare i cupen.
Vi önskar herrarna lycka till i bortamatchen och ser fram emot att bli bjudna på den matchen!