Målfest mot Ilves

Blue Fox tog på lördagen en säker seger. Vinst med 10-3 mot Ilves från Tammerfors på hemmaplan. Det här var för självförtroendet en viktig seger för Blue Fox. Laget visade både för sig själva och publiken att de kan göra mål. Målskyttet hade också bra spridning. Åtta olika målskyttar stod för tio mål.

Thomas Lind gjorde sitt första mål för säsongen mot Ilves.

Ett mycket taggat Blue Fox steg ut på plan idag. Trots det fick matchen en dålig början för hemmalaget. Blue Fox åkte på en utvisning efter bara 52 sekunder, då Janne Karvonen tagit bollen med handen. Blue Fox spelade disciplinerat under utvisningen men Ilves utnyttjade ändå tiden med ett mål efter bra passningsspel som frigjorde Tommi Merto för ett dragskott från backplats. Första formationen med Jori Isomäki och Johnny Ojala i spetsen höll stundvis lekstuga med gästerna. Jarno.Pahkakangas var tillbaka i laget efter en fotskada men han kunde inte spela länge förrän han fick stiga åt sidan igen. Rami Isomäki tog då över Pahkakangas backposition medan Mikael Nyvall återtog sin gamla plats i första kedjan och Johnny Fredriksson spelade på topp i tredje kedjan. Vid spelade 9.44 drog Tuomas Palovaara i Blue Fox på sig en utvisning för hindrande av spel i egen försvarszon. Ilves spelaren Antti Naskali kunde vid spelade 10.57 prickskjuta in 0-2 med ett långskott bakom en skymd Mika Pirttimäki. Vid 12.52 kunde Tuomas Puutio reducera och göra sitt första mål för säsongen på pass av Tuomas Palovaara. Vid tiden 14:40 var Johnny Ojala nära att sno åt sig ett kvitteringsmål, men inte. Perioden slutade 1-2.

Period 2 fortsatte med bra och taktiskt spel av Blue Fox. När Mikael Nyvall vid tiden 22:44, efter ett otroligt bra passningsspel, kunde skjuta bollen bakom Miika Pylvänäinen var detta startskottet för hemmalagets målkavalkad! Markus Backlund stod för framspelningen till kvitteringsmålet. Hemmapubliken behövde inte vänta längre än till 23.19 förrän Nils-Johan ”Nisse” Englund trycker in bollen under målvaktens ben i mål och Blue Fox har tagit tillbaka matchen, 3-2 till hemmalaget. Blue Fox malde på och vid 27.38 slår Jori Isomäki en långboll åt Johnny Ojala som förvaltar den på bästa sätt med ett otroligt backhandskott upp i krysset med ryggen mot mål. Vid tiden 29.54 får Ilves ett mål bortdömt på grund av att deras spelare kommer in i målområdet då han trycker dit bollen. Vid tiden 30.36 kunde Ilves efter ett mycket fint passningsspel spela runt Blue Fox och reducera till 4-3. Målet prickades in av Eetu Pättiniemi. Blue Fox fortsatte med sitt stabila försvarsspel, men skillnaden i dag från förra helgen var att Blue Fox kunde göra mål på sina anfall, kanske lite beroende på att motståndarlaget tappade koncentrationen och målvakten bollarna. Perioden slutade med en 4-3 ledning till Blue Fox.

Blue Fox fortsatte i den tredje perioden som den andra slutade med att producera mål. Vid tiden 42.08 sköt Kim Nyström ett skott men tyvärr inget mål. I Blue Fox målet spelade Pirttimäki bra genom hela matchen. Vid tiden 48.51 drog Tommi Merto i Ilves på sig en utvisning för spel med handen och Blue Fox fick pröva på numerärt överläge. Vid 49.13 drog Janne Karvonen iväg ett skott mot Ilves-målet vilket målvakten släppte retur på och Kim Nyström kunde kyligt sätta bollen i mål. Kim Nyström spelade för övrigt mycket bra och förvaltade sina målchanser väl idag. Vid 49.47 drog Ilves igen på sig en utvisning och en straff för hakning. Johnny Ojala tog straffen, men lyckades inte överlista Pylvänäinen i Ilves-målet och Blue Fox får en ny chans i numerärt överläge. Denna gång är det Johnny Ojala som skjuter och på returen är det igen Kim Nyström som håller sig framme. 6-3 till Blue Fox efter spelade 50.44. Vid 52.23 får Jonathan Sjöblom näta sitt första mål denna säsong efter en snabb spelvändning av Ronnie Ludén. Vid 56.38 prickskjuter Thomas Lind sitt första mål denna säsong med ett dragskott rakt upp i krysset. Passningen står Markus Backlund för. Bara 16 sekunder senare kunde Mikael Nyvall trycka in bollen i Ilves målet efter ett fint förarbete av Johnny Ojala bakom Ilves-kassen, 9-3 till Blue Fox. Samtidigt tar Ilves time out. Vid 57.09 kan Ronnie Ludén göra en snabb spelvändning och spela fram Janne Karvonen som prickskjuter bollen i mål. I den tredje perioden gjorde Blue Fox tre mål på fyra minuter och visade både sig själva och publiken att de kan göra mål. Vid 59.07 tar hemmalget en taktisk time out. Efter 59.16 drar Blue Fox på sig en utvisning, denna gång Tuomas Puutio för farligt spel. Under det numerära överläget spelade Ilves med 6 spelare mot Blue Fox 4. Dagens spelarutnämningar gick till Miika Nieminen i Ilves och Jakob Klingenberg i Blue Fox.