Tor besegrade Blue Fox

Lovisa Tor besegrade på lördag kväll Blue Fox med 8-4 efter perioderna 4-3, 2-0 och 2-1. Blue Fox inledde matchen bra, men man var något efter när det kom till det fysiska spelet, spelet i numerärt överläge och målvaktsspelet.

Robin Holländer gjorde två mål i matchen mot Lovisa Tor.

Deina Imjack var dagens första målskytt med ett slagskott från vänster backplats på pass av Andreas Hietala. Matchuret hade då hunnit fram till 3.08. Efter dryga 7 minuter spelade av den första perioden fick Blue Fox chansen i numerärt överläge efter att Jimmy Sved utvisats. Hemmalaget plockade in sin nykomponerade power play-femma och man behövde bara 15 sekunder på sig för att kvittera matchen. Alexander Nyman hade rollen av delare i mitten längst bak, han fick bollen och drev ut mot vänsterkanten, varifrån Anton Kallvik mötte och Nyman lämnade bollen åt honom. Kallvik sköt bollen mot mål och Robin Holländer höll sig framme på returen som han lyckades slå i mål. I det efterföljande bytet får Jori Isomäki fritt läge att driva upp med bollen i anfallszon längs med högerkanten. Isomäki ser att Johnny Ojala smugit upp på bortre stolpen och hittar honom med en perfekt pass och Ojala får sätta bollen i tomt mål. Här var det nog frågan om en grov markeringsmiss av Lovisaförsvaret. Tyvärr lyckades inte hemmalaget hålla ledningen värst länge. Andra femman blev aningen för offensiva och när Niko Nordström kastade ut bollen till Tuomas Savukoski, var han Joni Niiranen och Jonas Hällfors plötsligt ensamma mot Alexander Nyman och Mikael Enlund. Savukoski bjöd på en perfekt pass till Niiranen som fick styra in bollen i tomt mål. Vid 12.54 utvisades Sami Saari för låsning av klubba och det var inte Lovisa sena att utnyttja. Närmare bestämt 14 sekunder behövde Lovisa för att återta sin ledning. Jere Jokinen sköt ett dragskott från backplats och passningen stod Joni Niiranen för. Efter 17 spelade minuter kunde Deina Imjack utöka Lovisas ledning till 4-2 efter ännu ett skott från backplats. 33 sekunder senare kunde Sami Saari reducera till 3-4. Först sköt Saari själv ett skott från vänsterkanten, bollen studsade ut till högra offensiva hörnet där Johnny Fredriksson fick en touch på bollen som studsade in framför mål och Saari kunde på volley slå in bollen förbi Niko Nordström som helt tappat synkontakt med bollen. Det kändes efter första perioden som att Blue Fox var med i matchen och att det inte var någon omöjlig uppgift att övermanna Lovisa Tor trots att bortalaget haft aningen mera boll.

Blue Fox fick två chanser till spel i numerärt överläge i inledningen av den andra perioden. Först fick den nya power play-femman med Nyman, Kallvik, Holländer, Mountassir och Saari chansen, men man lyckades inte få hål på Nordström i Lovisa-målet. Vid den andra utvisningen återgick man till den gamla uppställningen med Ojala, Saaristo, Keskisipilä, Isomäki och Ludén, men den hade inte heller någon bättre lycka. Istället blev det Joni Niiranen som utökade Lovisas ledning till 5-3 på pass av Miko Jussila vid tiden 33.09. Tre och en halv minut senare sköt Tuomas Savukoski 6-3 från högra kanten. Jonas Hällfors fick passningspoängen. Blue Fox hade chansen att kvittera matchen i den andra perioden. Man fick möjlighet att spela två numerära överlägen efter varandra utan att lyckas. Det skulle visa sig vara matchavgörande.

Blue Fox kom ut som ett nytt lag till den tredje perioden. Robin Holländer och Jukka Keskisipilä stressade Deina Imjack till ett misstag och Robin Holländer fick tag på bollen som han sköt i mål efter endast 17 sekunder av den tredje perioden. Tyvärr åkte Ville Rynnäs ut för farligt spel en och en halv minut senare och igen visade Lovisa att man är ett farligt lag i numerärt överläge. Joni Niiranen och Niklas Andersson bollade med varandra längs med vänsterkanten i offensiv zon, Niiranen väntade på att Tuomas Savukoski skulle komma smygande in i mitten och tajmade passningen till honom perfekt. Savukoski kunde enkelt skjuta bollen förbi Mikael Enlund som inte hann med i sidledsförflyttningen. Nu hade Lovisa Tor en ny tremålsledning. Halvvägs in i perioden åkte Tuomas Savukoski ut för slag på klubba, men hemmalaget kunde inte heller denna gång dra nytta av att var en man mera på planen. Vid 53.22 åkte Jakob Klingenberg ut för farligt spel och vid 55.07 utvisades Johnny Ojala för obstruktion. Blue Fox klarade av spelet tre mot fem, men vid 56.30 kunde Tuomas Savukoski fullborda sitt hat trick på pass av Joni Niiranen. Blue Fox tog time out vid 57.19 och man plockade naturligtvis ut Mikael Enlund. Tyvärr gav det inte önskat resultat och Lovisa var både två och tre gånger nära att utöka till 9-4.

Som jag redan konstaterat var Lovisa Tor betydligt bättre när det kom till det fysiska spelet. Man var starkare framför eget mål och Lovisas backar var oftast först på bollen.
Lovisa hade en del fula efterslängar och speciellt Deina Imjack utmärkte sig. Han hade både en hög armbåge i läppen på Tero Saaristo och en tackling av spelare utan boll på Jonathan Sjöblom.
Lovisa lyckades bättre i numerärt överläge. Man fick fyra chanser och gjorde tre mål vilket är ett mycket bra resultat. Blue Fox hade också fyra chanser till numerärt överläge, men man gjorde bara ett mål.
Niko Nordström i Lovisa-målet såg darrig ut i början av matchen, men han bättrade på under hela matchen och slutade med räddningsprocenten 85,71. Mikael Enlund räddade bara 65,22 % av de skott som kom mot Blue Fox-målet.