Knapp vinst mot SBS Masku

Blue Fox herrarna besegrade idag SBS Masku med 5-4 efter perioderna 1-2, 3-1 och 1-1. Bästa poängplockare var Tero Saaristo med 2+0 och Jukka Keskisipilä med 1+1. Övriga målgörare var Samir Mountassir och Sami Saari. Matchen var ytterst svår för hemmalaget eftersom SBS Masku radade upp en köttmur framför eget mål.

Samir Mountassir fortsatte sitt målskytte och är nu uppe i sju mål. Han är nu även Blue Fox fjärde bästa målskytt.

Det kunde ha gått riktigt dåligt i dagens match. Blue Fox låg under med 2-1 efter den första perioden. SBS Masku fick två chanser i numerärt överläge i den första perioden och utnyttjade båda. Arttu Haapanala och Niko Huhtala var målskyttar för bortalaget. Tero Saaristo kunde reducera till 1-2 från närhåll med 18.20 spelat, Jukka Keskisipilä antecknades för assisten.

Blue Fox fick en bra start på den andra perioden. Bara 37 sekunder behövdes för att matchen skulle vara kvitterad. Jori Isomäki slängde in en lyra mot mål och Jukka Keskisipilä styrde in den från luften. Drygt en och en halv minut senare hade hemmalaget tagit ledningen. Det var tredje femman som bjöd på en snabb kontring. Johnny Fredriksson förde upp bollen och spelade över den till Sami Saari på vänsterkanten. Saari sparade inte på krutet utan han direktsköt bollen i mål. Vid 22.51 åkte Blue Fox på en tuff dubbelutvisning när Alexander Nyman åkte ut för liggande spel och Jori Isomäki för obstruktion. Att spela med tre utespelare mot fem blev för svårt för hemmalaget och Santeri Urponen kunde från närhåll trycka in kvitteringen till 3-3 vid tiden 24.26. Niko Suni antecknades för assisten. Även Blue Fox fick en chans att spela numerärt överläge när Joonas Nurminen drog på sig en utvisning för farligt spel vid tiden 27.28, men det ville sig inte för hemmalaget. Istället var det Samir Mountassir som förde upp Blue Fox i en ny ledning. Mountassir fick skottläge från högerkanten och han sköt ett lågt skott förbi en skymd Joni Lehtinen i Masku-målet. Joni Lehtinen i Blue Fox fick passningspoängen.

Dryga fem minuter in i den tredje perioden kunde hemmalaget äntligen få till en tvåmålsledning när Tero Saaristo slog in returen på Johnny Ojalas skott. Blue Fox dessutom fick möjligheten att spela numerärt överläge vid tiden 45.25 och det kändes som att nu skulle avgörandet komma. Tyvärr lyckades hemmalaget inte utöka sin ledning. När Roope Mutka åkte på en mycket tvivelaktig utvisning för obstruktion vid tiden 51.15 blev det igen spännande. SBS Masku hade ju hittills varit hundraprocentiga i power play. Tyvärr ändrade inte procenten, Santeri Urponen slog nämligen in reduceringen till 5-4 vid tiden 52.48 och nu var det match igen. Med dryga minuten kvar att spela tog SBS Masku time out och man plockade ut Joni Lehtinen ur målet. Trots att Masku skapade några riktigt heta chanser på slutet lyckades Blue Fox freda sitt hemmamål.

Äntligen en hemmavinst efter två raka förluster på hemmaplan.
Blue Fox klättrade nu upp till tredje plats i tabellen med 15 poäng på 12 matcher.
Specialsituationerna fungerar inte för tillfället. Hemmalaget släppte in fyra mål i numerärt underläge och gjorde inte ett enda i power play.
SBS Masku lämnade inte bussen på parkeringen utan man parkerade den framför sitt eget mål.
Bortalagets andremålvakt, Janne Nurminen, spelade högerytter i första femman. Allt för att få ihop till två femmor.
En av de tråkigaste matcherna som någonsin spelats i Stjärnhallen.