Krossen i Borgå

Om Blue Fox gjorde en dålig match på hemmaplan mot ÅIF på lördag, så var det andra bullar i ugnen på söndag. PSS fick stryka på foten med hela 9-0 i Borgå efter perioderna 4-0, 2-0 och 3-0.

Roope Mutka stod för en felfri insats och nollade motståndarna i Borgå.

Första femman som underpresterade på lördag visade var skåpet skulle stå på söndag. Under matchens 10 första minuter hade man gett Blue Fox en 3-0-ledning. Tero Saaristo öppnade målskyttet vid 5.42 på pass av Johnny Ojala. Två minuter senare var det dags för kaptenen Ojala att hitta målmaskorna på pass av Jori Isomäki. Med 9.22 på matchuret var det igen dags för firma Saaristo – Ojala. Saaristo sköt och Ojala spelade fram. Periodens sista mål kom med bara fem sekunder kvar att spela. Jakob Klingenberg, en av de få ljuspunkterna från lördag, ville fortsätta göra poäng och nu gjorde han sitt första mål för säsongen. Kim Nyström fick passningspoängen.

PSS drog på sig två utvisningar i början av den andra perioden. Den förstablev resultatlös, men under den andra utvisningen lyckades Jukka Keskisipilä sätta bollen i mål på pass av Jori Isomäki. Matchuret hade då hunnit fram till 32.48. I det efterföljande bytet kunde Samir Mountassir utöka ledningen till 5-0 på pass av Anton Kallvik. Tatu Valkonen drog på sig en utvisning efter 35.14, men Blue Fox kunde denna gång inte utnyttja det numerära överläget.

I den tredje perioden kunde Blue Fox ännu utöka vinstmarginalen med tre mål. Mikael Nyvall gjorde sitt första mål för säsongen vid tiden 42.51 på pass av Joni Lehtinen. Jukka Keskisipilä ökade på till 8-0 vid tiden 48.14. Tero Saaristo spelade fram. Därefter följde två utvisningar för PSS och Blue Fox kunde utnyttja den senare. Johnny Ojala sköt in slutresultatet 9-0 på pass av Jori Isomäki. Blue Fox fick ännu en chans att spela numerärt överläge med 46 sekunder kvar av matchen, men det gav inte önskat resultat.

Viktigt att laget kunde studsa tillbaka från den dåliga insatsen på lördag.
Speciellt första femman bättrade på efter lördagen.
Johnny Ojala var poängbäst i Blue Fox med 2+2.
Tero Saaristo stod för 2+1, Jori Isomäki hade 0+3 och Jukka Keskisipilä 2+0.
Både Jakob Klingenberg och Mikael Nyvall gjorde sina första mål för säsongen.
Roope Mutka gjorde en hundraprocentig insats och nollade motståndarna. Senast en Blue Fox-målvakt lyckades med den bedriften var 26.10.2013 när Mikael Enlund höll nollan mot SalBa på bortaplan. Den matchen slutade 6-0 till Blue Fox fördel. Går vi ännu en nolla tillbaka i tiden får vi söka oss ända till 25.1.2009 när Blue Fox besegrade Vincemus med 11-0 på hemmaplan. Också den gången var det Mikael Enlund som vaktade målet.
Positivt att poängproduktionen äntligen börjat sprida sig lite mera. Det behövs poängproduktion på bred front om säsongen ska bli en framgång.