Noll poäng från Lovisa

Det blev inga poäng i Lovisa för herrarna på lördag kväll. Lovisa Tor var bättre med siffrorna 6-3 efter perioderna 2-0, 2-0 och 2-3. Det var herrarna Hietala, Salminen och Niiranen som avgjorde för Lovisa, men även målvakten Niko Nordström med 35 räddningar och räddningsprocenten 92,1 hade stor del i vinsten.

Jonathan Sjöblom stod för matchens sista mål vid tiden 59.47.

Redan efter en minut och två sekunder kunde hemmalaget ta ledningen i matchen. Peik Salminen nätade på passning av Niklas Andersson. Vid 4.44 utvisades Sami Aalto i Lovisa Tor för farligt spel, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Istället drog Jori Isomäki på sig en utvisning vid tiden för fasthållning. Därmed fick lage spela fyra mot fyra i dryga 40 sekunder. Vid 7.12 åkte Blue Fox på ännu en utvisning, denna gång för för många spelare på planen. Hemmalaget fick chansen att spela fem mot tre och den chanse tog man. Vid 7.58 gjorde Andreas Hietala 2-0 på pass av Peik Salminen. Det här var periodens sista protkollanteckning och därme slutade första perioden 2-0.

När 25 minuter spelats av matchen utvisades Jimmy Sved i hemmalaget, men inte heller denna gång kunde Blue Fox det numerära överläget. Istället var det samme Sved som kunde utöka hemmlagets ledning till 3-0 vid tiden 34.44. Joni Niiranen stod för framspelningen och målet gjordes under avvaktande utvisning. En och en halv minut senare gjorde Joni Niiranen 4-0 på pass av Jonas Hällfors. Även detta mål kom under avvaktande utvisning. Ställningen efter den andra perioden förblev 4-0.

Blue Fox fick bra chans att öppna målkontot i början av den tredje perioden. Jonas Hällfors utvisades för obstruktion vid tiden 42.26 och Alvar Luode fick sitta av ett straff för för många spelare på planen vid tiden 43.05. 52 sekunder senare satt bollen i mål vid spel fem mot tre. Målskytt var Samir Mountassir som fick göra mål i sin hemstad. Jori Isomäki agerade framspelare. När matchuret hunnit fram till 46.47 kunde Tuomas Savukoski utöka hemmalagets ledning till 5-1. Dryga minuten senare kunde Anton Kallvik reducera till 5-2 på pass av Joni Lehitnen. Vid 49.15 utvisade Jakob Klingenberg för obstruktion, men Blue Fox redde upp situationen. Vid 55.06 gavs Blue Fox en chans att reducera när Tuomas Savukoski utvisades fem minuter för farligt spel. Blue Fox tog ut Mikael Enlund ut målet vid tiden 57.35. Tyvärr gav det inte utdelning utan det var Lovisa Tor som genom Andreas Hietala kunde utöka sin ledning till 6-2 vid tiden 57.43. Blue Fox plockade in Enlund i målet igen. En sista reducering till 6-3 kom vid tiden 59.47 när Jonathan Sjöblom hittade målet under en avvaktande utvisning. Joni Lehtinen antecknades för assisten.