Blue Fox besegrade Blackbirds

Herrarna besegrade idag Blackbirds på bortaplan med 8-6 efter perioderna 3-1, 1-3 och 4-2. Tero Saaristo visade vägen genom att göra tre mål, varav ett på straff. Sami Saari gjorde det matchavgörande 7-6-målet med 1:40 kvar att spela. Jukka Keskisipilä fastställde slutresultatet i tomt mål.

Tero Saaristo var poängbäst i Blue Fox med 3+0.

Som vi konstaterade redan före match så brukar det bli målrikt när Blue Fox och Blackbirds möts. Både Robin Holländer och Markus Åbb hade innan match sagt att man måste göra mera än sju mål för att vinna mot Blackbirds. Det lyckades denna gång för bortalaget och man gjorde de åtta mål som krävdes för vinst. Tero Saaristo kunde öppna målkranarna vid tiden 3.48 när han prickade in sin första balja för säsongen på pass av Johnny Ojala. Fyra minuter senare kunde hemmalaget kvitter genom Pekka Rinkinen på pass av Mikko Piippo. Jonathan Sjöblom som den gång fått förtroende från start återtog ledningen för Blue Fox vid tiden 12.03. Jakob Klingenberg spelade fram. När Tommi Kokkonen i hemmalaget drog på sig en utvisning för slag på klubba vid tiden 15.21 hann det bara gå 21 sekunder innan Tero Saaristo igen hittade nätmaskorna. Även denna gång var det Johnny Ojala som assisterade.

Robin Holländer åkte på en utvisning för slag på klubba med knappa fyra minuter spelade av andra perioden. Blue Fox spelade bra i numerärt underläge och fredade sitt mål. Vid 26.42 kom trots det reduceringen till 2-3 när Ville Koho hittade rätt på pass av Eetu Sirkka. Vid 29.30 kunde Johnny Ojala bryta ett uppspel från Blackbirds och med skottläge ensam med målvakten gjorde han inte något misstag och ställningen var 2-4. Halvvägs in i matchen blev Jyri Laine utvisad för slag på klubba, men den här gången ville det sig inte för Blue Fox i power play. Istället var det hemmalaget som kunde reducera till 3-4 vid tiden 33.11. Ett par minuter senare åkte Anton Kallvik ut för slag på klubba. Blackbirds fick chansen i numerärt överläge och vid 37.04 tilldömdes hemmalaget dessutom en straff. Tommi Kokkonen tog hand om straffen och satte den bombsäkert i mål. Ställningen inför den tredje perioden var därmed 4-4.

Dryga minuten in i tredje perioden kunde hemmalaget för första gången gå upp i ledning i matchen. Vesa Engblom prickade målet på pass av Mikko Manninen. Samme Engblom åkte vid 47.00 ut två minuter för att ha lämnat sin söndriga klubba efter sig på planen. I innebandy är regeln den att man ska plocka med sig alla bitar av klubban om den går sönder och sen springa i byte. Gör man inte det så utvisas man två minuter. Blue Fox fick ny chans i numerärt överläge och Kim Nyström spelade in till Jukka Keskisipilä framför mål som fick tomt mål att stöta in bollen i. Därmed hade även Keskisipilä öppnat målskyttet. Tyvärr kunde hemmalaget återta sin ledning redan i följande byte. Mikko Piippo kom åt att skjuta ett dragskott från högerkanten och Teemu Liikanen antecknades för assisten. Vid 49.42 tilldömdes Blue Fox ett straffslag efter en tilltrasslad situation framför Blackbirds-målet. Tero Saaristo fick förtroendet att skjuta straffen och han visade sig var värdig förtroendet. Matchen var utjämnad till 6-6 med 10 minuter kvar att spela. Pelimiehen kymppi brukar man prata om på finska för att beskriva de 10 sista minutrarna i en match. Med bara en minut och fyrtio sekunder kvar av matchen kom avgörandet. Sami Saari kunde fånga upp bollen på sin vänsterbackplats, han drev med bollen till högerkanten och in i anfallszon. Där avlossade han ett skott som gick in vid bortre stolpen. Blackbirds fortsatte trots baklängesmålet att spela 5 mot 5, men efter att man fått kontroll över bollen valde man att ta ut målvakten. Med fyra sekunder kvar att spela kunde Jukka Keskisipilä fastställa slutresultatet till 6-8 genom att rulla in bollen i tomt mål.