Herrarna avslutade med två vinster

Blue Fox herrarna kunde på söndag avsluta träningsturneringen med två vinster. På morgonen besegrade man Jeppis FBC med 11-1. I eftermiddagens match mot Umeå City var det betydligt besvärligare. Blue Fox ledde redan med 4-1 och 5-3, men Umeå City kämpade sig upp till 5-5. Det krävdes ett numerärt överläge i slutet för att hemmalaget skulle kunna avgöra. Kim Nyström satte sista spiken i Umeås kista på pass av Johnny Ojala.

Sammandrag från matchen Blue Fox - Umeå City.

Från matchen mot Jeppis FBC kan vi tyvärr inte presentera någon statistik.

Från matchen mot Umeå kan vi däremot erbjuda en mera ingående rapport.

Blue Fox öppnade målkontot vid tiden 12.53. Samir Mountassir gjorde ett misstag i egen zon i uppspelsfasen, men övriga femman jobbade hem och redde upp situationen. Kim Nyström passade fram till Mountassir som gav sig iväg på en offensiv räd. När han kom in i anfallszon sköt han ett skott som gick in vid bortre stolpen.

Blue Fox fick en kanonstart på den andra perioden. Jukka Keskisipilä pressade fram bollen till Tero Saaristo längs med vänsterkanten. Saaristo fintade skott, men passade istället in till Johnny Ojala i mitten som nöp till direkt och ställningen var 2-0. Vid 25.19 kunde Ronnie Ludén utöka ledningen till 3-0 på pass av Henry Backman. Knappt tio minuter kan Umeå City reducera. Blue Fox första femma slumrar till och Umeå City kan från högerkanten spela in i mitten där en spelare kommer åt att direktskjuta bollen mot mål. Mikael Enlund räddar det första skottet, men en umespelare håller sig framme och slår in returen. I de sista sekunderna av den andra perioden kan Blue Fox utöka till 4-1. Ojala bryter en diagonalpass i försvaret och vänder spelet snabbt. Ojala och Keskisipilä kommer ensamma med målvakten. Ojala utmanar Umeå-målvakten och passar i precis rätt ögonblick åt Keskisipilä som får slå in bollen i tomt mål. Blue Fox kan därmed gå till pausvila med en 4-1 ledning.

Matchklockan hade nästan hunnit fram till 47 minuter när Umeå City kunde reducera till 4-2. Från högerkant kom en diagonalpass till vänsterkant. Därifrån kom skott av Tirén och Adolfsson kunde slå in returen framför näsan på Mikael Enlund. Dryga minuten senare och ställningen var 4-3. Umeå City hade frislag till höger om Blue Fox-måletvoch bjöd på en rätt så enkel variant. Där kunde försvaret har varit lite mera med på noterna. Som tur var kunde hemmalaget replikera per omgående. Saaristo drev upp bollen i mitten av banan. Han passade ut bollen till vänsterkanten åt Ojala, fick tillbaka den och direktsköt mot mål. Keskisipilä som hunnit in framför mål hoppade undan bollen, såg var returen landade och slog in bollen högt över motståndarmålvakten. Reduceringen till 5-4 kom på ett långskott från backplats av Larsson vid tiden 52.27. Med 6 minuter kvar att spela erbjuds Umeå City ett numerärt överläge efter felaktigt byte av hemmalaget. Sammer Larsson som reducerade till 5-4, står för kvitteringen till 5-5. Den här gången får han skottläge från vänsterkanten och han kurvar in mot mitten med sitt dragskott. I den 56:e matchminuten erbjuds Blue Fox möjligheten attt avgöra matchen när Umeå gör ett felaktigt byte. Jori Isomäki och Johnny Ojala passar bollen mellan varandra på vänsterkanten och söker efter skottläge för Tero Saaristo. Istället smyger Kim Nyström upp i slottet från bortre stolpen. Ojala passar in till Nyström, som med ett inte så hårt eller välplacerat skott avgör matchen. Umeå City tar time out och plockar i slutminuten ut målvakten, men det resulterar inte och matchen slutar 6-5 till Blue Fox.