Del ett av två avklarad

Blue Fox herrarna klarade idag av den första delen av helgens två utmaningar. Steelers besegrades med 9-4 efter perioderna 2-1, 3-0 och 4-3.

Janne Karvonen och Tero Saaristo hade båda 3+1 och var poängbäst i Blue Fox.

Blue Fox inledde matchen i högt tempo och med hög press. Vid tiden 5.16 kunde Steelers spela sig ur pressen. Teemu Virtanen spelade upp bollen längs med högerkanten, Mico Pihlajinen tog emot bollen, löpte själv in i slottet och avslutade med ett lågt skott. 0-1 till Steelers. Blue Fox fortsatte med den höga pressen, men den gav inte resultat före drygt 11 minuter senare. Första femman kom åt att rulla boll och som de rullade boll. Det slutade med att Tobias Brännbacka fick skottläge från backplats, Antti Järvinen i Steelers-målet räddade, men Janne Karvonen var först på returen och slog in den. I det efterföljande bytet kunde Blue Fox ta ledningen i matchen. Johnny Fredriksson drev upp bollen längs med vänsterkanten och sköt ett skott som tog på en försvarare, men bollen studsade till Robin Holländer som kunde slå den i mål.

Hemmalaget hade lite försiktigare inledning på den andra perioden, men vid 26.26 kunde man utöka sin ledning. Johnny Ojala hade bollen längs med vänsterkanten i anfallszon, han började ta några steg mot egen planhalva, men samtidigt såg han att Tero Saaristo kom insmygande i slottet och slog en backhandpassning till honom. Saaristo nöp till direkt och ställningen var 3-1. Direkt efter målet hade Steelers flera bra chanser och hemmalaget hade stora problem i egen zon, men ju äldre perioden blev desto bättre spelade Blue Fox. Vid tiden 36.11 utvisades Sakari Nummi för obstruktion. Vid tiden 36.46 kunde hemmalaget utöka sin ledning till 4-1 i numerärt överläge. Johnny Ojala passade från backplats till Tero Saaristo på högerkanten. Saaristo drog till direkt med ett slagskott som gick in otagbart förbi Antti Järvinen. 5-1 målet kom i periodens absolut sista sekund. Blue Fox första femma hade bollen och lät den rulla tills det vara bara 10 sekunder kvar, då gjorde man ett ryck mot motståndarmålet, men det lyckades inte. Tero Saaristo fick bollen och han drev ut mot vänsterkanten och samtidigt vände han om och sköt ett dragskott hittade nätmaskorna. 5-1 vid tiden 39.59.

Blue Fox gjorde en del byten i femmorna inför den tredje perioden och det höll på att straffa sig. Vid tiden 45.36 kunde Risto Parikka reducera till 5-2 på ett mycket turligt sätt. Steelers hade frislag på vänsterkanten i anfallszon. Parikka drog iväg ett skott mot mål och bollen studsade via flera spelare före den studsade in i mål förbi Mikael Enlund. Vid 47.45 utvisades Sakari Numme för obstruktion. Blue Fox plockade in sin power play-formation. Jori Isomäki hade bollen vid vänstra offensiva hörnet och han hittade Janne Karvonen vid bortre stolpen med en precis pass och han satte bollen i mål vid tiden 48.43. Direkt i följande byte utvisades Risto Parikka i Steelers för slag på klubba, men denna gång kunde Blue Fox inte utnyttja läget. Vid 53.02 var det istället Steelers som reducerade till 6-3. Janne Ijäs fick bollen längs med vänsterkanten och han fortsatte rakt mot mål och stötte in bollen förbi Mikael Enlund. Sami Ruotsalainen fick passningspoängen. I följande byte kunde Jarno Lehtonen styra in 6-4 vid tiden 53.28. Julius Aaltonen atecknades för assisten. Vid 56.57 tog Steelers time out och samtidigt tog man ut målvakten. Blue Fox slog en lång pass mot mål som Risto Parikka var tvungen att stoppa med armen. Blue Fox tilldömdes därmed en straff som Johnny Ojala fick möjlighet att slå. Tyvärr lyckades han inte göra mål, men Blue Fox fick istället spela i numerärt överläge. Vid tiden 58.15 kom 7-4 målet. Johnny Ojala passade till Janne Karvonen som befann sig till höger om motståndarmålet. Karvonen kunde obehindrat trampa in i slottet, runda målvakten och rulla in bollen i tomt mål. Så for Steelers fick kontroll över bollen efter tekning tog man igen ut målvakten. Anton Kallvik var snabb att pressa till sig bollen och kunde enkelt rulla in bollen under sista utespelaren Risto Parikka. Robin Holländer fick passningspoängen. Vid tiden 59.01 utvisades Reemu Virtanen 5 minuter för en farlig tackling i ryggen på Johnny Ojala. Vid 59.45 kunde Johnny Ojala fastställa slutresultatet till 9-4 på pass av Tero Saaristo.

Det här var en viktig vinst för hemmalaget. Ännu har vi häng på toppen i serien och vi har allt i egna händer. Imorgon blir det inte någon lätt match att möta LaSB som kämpar för att hållas kvar i Divari. Att LaSB ikväll lyckades besegra serieledarna SB Vaasa är också ett bevis på att det inte blir någon lätt match imorgon. Att Blue Fox idag lyckades göra fyra mål i numerärt överläge var ett styrkebesked, den formen hoppas vi att håller i sig till imorgon.

Ojala – Saaristo – Karvonen
J.Isomäki – Brännbacka

Fredriksson – Holländer – Kallvik
R.Isomäki – Klingenberg

Nyvall – Sjöblom – Ludén
Rynnäs

Till den tredje perioden kom Pekka Kontturi in istället för Fredriksson i andra femman. Nyström kom in istället för Sjöblom och Backman istället för Ludén i tredje femman.