Två poäng i Borgå

Det blev två poäng för Blue Fox i Borgå när man besegrade PSS med 6-3 efter perioderna 2-0, 1-1 och 3-2. Genom vinsten kunde Blue Fox gå upp i serieledning, en poäng före SB Vaasa och SalBa.

Jonathan Sjöblom öppnade målkontot för säsongen i matchen mot PSS.

Vid tiden 11.49 åkte Kevin Nylund i PSS på en utvisning för obstruktion. Blue Fox plockade in sin power play-formation och 23 sekunder senare hade man öppnat målskyttet för dagen. Robin Holländer hittade rätt på pass av Johnny Ojala. Vid 13.35 utökade Johnny Ojala ledningen till 2-0 på pass av Tero Saaristo.

Andra perioden hann bara bli 29 sekunder gammal innan Kevin Nylund reducerade för PSS. Artis Raitums agerade framspelare. Matchuret hade hunnit fram till 38.13 när Jonathan Sjöblom utökade Blue Fox ledning till 3-1. Ville Rynnäs fick passningspoängen.

Tuomas Hyökki kunde reducera till 3-2 för PSS vid tiden 49.06. Ett par minuter senare, vid 51.39 kunde Tero Saaristo göra 4-2 på pass av Johnny Ojala. Vid tiden 54.03 tilldömdes Blue Fox en straff. Janne Karvonen fick förtroendet och han gjorde inte något misstag. Ställningen var därmed 5-2. PSS tog time out vid tiden 55.03. Samtidigt tog man ut målvkaten Jesse Johnsson ur målet och spelade sex mto fem utespelare. Vid 58.38 kunde Tero Saaristo pricka det tomma målet och utöka Blue Fox ledning till 6-2 på pass av Jori Isomäki. PSS fortsatte att ta ut målvakten och vid tiden 58.51 kunde Erkko Vaniala reducera till 6-3 på pass av Henri Lassila. Det kom inge fler mål i matchen som därmed slutade 6-3 till Blue Fox.

Det här var en oerhört viktig vinst för Blue Fox. Med hjälp av vinsten kan man fira både jul och nyår som serieledare. SB Vaasa som lyckades besegra M-Team idag och är tvåa i tabellen, en poäng efter Blue Fox. SalBa har samma poäng som SB Vaasa, men de har en match mindre spelad. Nu får vi börja rikta blickarna framåt mot den första matchen på det nya året. Då möter Blue Fox nämligen just SB Vaasa på hemmaplan. Säsongens största match! Då fyller vi Stjärnhallen! Trust your instincts!