Blue Fox räddade en poäng

Kvällens match mellan Blue Fox och M-Team blev en riktig rysare. När drygt 50 minuter var spelade ledde Blue Fox med 5-3, men hemmalaget M-Team kunde dra ifrån till 6-5. Med minuten kvar åkte M-Team på en utvisning och Blue Fox tog ut målvakten för att spela med sex utespelare. Med bara två sekunder kvar kunde Janne Karvonen utjämna till 6-6 som också blev slutresultat efter förlängning.

Janne Karvonen har nu gjort tre mål i de två senaste matcherna.

Vid tiden 2.45 utvisades Riku Reunamäki för fasthållning av klubba. Tyvärr kunde Blue Fox inte utnyttja läget. Istället var det hemmalaget som gick upp i ledning vid tiden 5.18. Henry Saario var målskytt på pass av Janne Makkonen. Vid 7.13 utvisades Jakob Klingenberg för slag på klubba, men Blue Fox kunde freda sitt mål. Matchuret hade tickat fram till 13.33 när Johnny Ojala kunde utjämna på pass av Tero Saaristo. Vid 15.55 blev Janne Karvonen utvisad för slag på klubba, men än en gång kunde Blue Fox rida ut stormen. Den första perioden slutade därmed 1-1.

Vid tiden 24.53 kunde M-Team gå upp i en ny ledning när Jarkko Aavaharju prickade in 2-1 på pass av Janne Makkonen. 18 sekunder senare var ställningen 3-1 efter att Chris Starck hittat rätt på pass av Aleksi Urho. När matchuret hunnit fram till jämnt 26.00 kunde Tero Saaristo reducera till 3-2 på pass av Johnny Ojala. Vid 26.17 utvisades Marksu Skippari för slag på klubba och Blue Fox erbjöds tillfälle att kvittera. Tyvärr lyckades det inte, men vi tiden 32.57 kom kvitteringen. Anton Kallvik spelade fram till Tero Saaristo som gjorde 3-3. 14 sekunder senare hade Blue Fox för första gången tagit ledningen i matchen. Janne Karvonen hittade målet på pass av Johnny Fredriksson. Samtidigt tog hemmalaget time out. Vid 35.45 drog Robert Andersson i M-Team på sig en utvisning för slag på klubba, men inte heller denna gång lyckades Blue Fox sätta ett mål i numerärt överläge. Ställningen i matchen var därmed 3-4 efter två peridoer.

Halvvägs in i den tredje perioden, vid tiden 50.50 kunde Janne Karvonen utöka Blue Fox ledning till 3-5 på pass av Samir Mountassir. Tyvärr behövdes det bara 8 sekunder för att det igen skulle vara nere i en enmålsledning. Henry Saario nätade på pass av Markus Skippari. Vit tiden 52.43 kunde samma Henry Saario kvittera matchen till 5-5, denna gågn framspelad av Jarkko Aavaharju. Vid tiden 54.16 om följande kalldusch när Aleksi Urho pånytt förde upp M-Team till ledning med 6-5 p pass av Lari-Patrik Lundström. Vid tiden 58.58 drog Aleksi Urho på sig en utvisning för hindrande av spel. Blue Fox tog naturligtvis time out för att förbereda ett sista försök att utjäman matchen. Vid 59.39 kom Mikael Enlund ut ur målet och Blue Fox spelade sex utespelare mot fyra. Med endast två sekunder kvar av perioden kunde Janne Karvonen utjämna till 6-6 på pass av Johnny Ojala.

Förlängning

Matchen gick till förlängning, men eftersom den förblev mållös, delades poängen för andra gången denna säsong mellan Blue Fox och M-Team.