Blue Fox besegrade FBC Turku

Blue Fox besegrade ikväll FBC Turku med 8-3 efter en stark sista period som man vann med 4-0. Hemmalaget valde att spela matchen med hög press, vilket gav utdelning i mitten på den tredje perioden när man på kort tid gick från 4-3 till 7-3.

Mikael Nyvall gjorde det viktiga 5-3 målet och spelade fram till 6-3.

Period 1

Vid tiden 8.15 kunde bortalaget gå upp i ledning i matchen. FBC Turku hade frislag på vänstra kanten i anfallszon. Miika Hämäläinen fick bollen och passade till Jon Lempiäinen på höger backplats. Lempiäinen kurvade in mot mitten och avlossade ett dragskott som gick i mål. Knappt 16 minuter hade gått av matchen när Robin Holländer fick halta av och Johnny Fredriksson tog hans plats i andra kedjan. I sitt första byte vid tiden 16.57 sköt Johnny Fredriksson ett skott mot mål och Janne Karvonen kunde peta in returen. Vid 18.28 kunde hemmalaget ta ledningen i matchen. Anton Kallvik fick bollen i det vänstra offensiva hörnet. Han trampade in mot mål och sköt ett skott i steget. Johnny Ojala var först på returen och kunde slå in den. Ställningen var därmed 2-1 efter första perioden.

Period 2

Den andra perioden hann bara bli 29 sekunder gammal innan FBC Turku hade kvitterat. Blue Fox tappade boll i egen zon och FBC Turku kontrade snabbt. Miika Hämäläinen var sist på bollen och Juho Simolin fick assisten. Efter knappt 12 minuter av böljande spel kunde Blue Fox återta ledningen. Ville Rynnäs fick bollen på höger backplats i anfallszon. Han tog några steg mot mitten och avlossade ett dragskott som gick i mål förbi en skymd Harri Soini i bortamålet. Ville Rynnäs bjöd därefter på säsongens största måljubel. Härligt, mera sånt vill åtminstone vi i webredaktionen se. Tobias Brännbacka antecknades för assisten. 50 sekunder senare kom kvitteringen. FBC Turku hade frislag på högerkanten halvvägs in i Blue Fox zon. Joni Kuusisto väggspelade med Kalle Tuominen på backplats. När Kuusisto fick tillbaka bollen sköt han ett lågt skott som gick vid närmsta stolpen. Vid 33.35 åkte Antti Kauppinen i FBC Turku på en utvisning för farligt spel. Blue Fox bjöd på bra spel i numerärt överläge. Samir Mountassir fick chansen att spela framför mål i Pekka Kontturis och Robin Holländers frånvaro. Målgörare var däremot Janne Karvonen som direktsköt från högerkanten, bollen gick in i bortre krysset vid tiden 34.36. Johnny Ojala stod för passningen. Ställningen var därmed 4-3 efter andra perioden.

Period 3

I den tredje perioden skulle tredje kedjan i hemmalaget visa vägen. Tobias Brännbacka förde upp bollen längs med vänsterkanten och passade in till mitten där Mikael Nyvall kunde stöta in 5-3 vid tiden 43.13. Fyra minuter senare kunde Henry Backman utöka till 6-3. Backman fick bollen i högra offensiva hörnet och drog till direkt från nollvinkel. Bollen gick in i bortre krysset förbi en förvånad Harri Soini i FBC Turku-målet. I det efterföljande bytet kom 7-3. Tero Saaristo fick bollen längs med vänsterkanten av Jori Isomäki, avancerade in i anfallszon och avlossade ett stenhårt dragskott som gick i mål. Endast 30 sekunder hann passera mellan målen. Samtidigt tog FBC Turku time out. Vid 48.19 åkte Ali Pekkala i FBC Turku ut för låsning av klubban, men hemmalaget kunde inte utnyttja läget. FBC Turku chansade med att ta ut målvakten i tidigt skede, vid 53.20 och man lyckades skapa tryck i anfallszon. Blue Fox hade flera bra chanser att slå bollen mot det tomma målet utan att lyckas få in den. När Blue Fox fick frislag böt FBC Turku in målvakten och strax som bortalaget fick kontroll över bollen tog man ut målvakten igen. Så fortsatte det ända tills matchen var slut. Vid 59.03 kunde Blue Fox fastställa slutresultatet till 8-3. Jori Isomäki passade upp bollen till Johnny Ojala längs med vänsterkanten. Ojala spelade över till Tero Saaristo på den andra kanten. Saaristo passade in till mitten, där Janne Karvonen kunde rulla in bollen förbi en överspelad målvakt.

Matchkommentarer

Det syntes på Blue Fox att man verkligen ville vinna denna match. Stora matchvinnare var tredje kedjan som stod för tre mål. Äntligen fick de lön för allt sitt slit och det är viktigt med tanke på fortsättningen att de har fått igång målproduktionen på allvar. Markus Åbb medgav också efter matchen att det var viktigt att man nu kunde bredda målproduktionen. Han konstaterade också att den spelstil, med hög press, som man använde sig av i denna match ofta brukar ge utdelning i den tredje perioden.