Antiklimax i matchen mot SBS Wirmo

Lördagens match mellan Blue Fox och SBS Wirmo bjöd på ett sällan skådat aniklimax för hemmalaget. Med minuten kvar att spela ledde man ännu med 5-4, men på något sätt lyckades man tappa in två mål i den sista minuten och därmed kunde SBS Wirmo åka hem med båda poängen.

Ronnie Ludén fick denna gång chans att spela i andra femman.

Blue Fox fick en hyfsad start på matchen när Tero Saaristo öppnade målskyttet vid tiden 4.58. Anfallet startade med att Rami Isomäki erövrade bollen bakom eget mål. Isomäki kollade upp och såg att Johnny Ojala var på väg framåt längs med vänsterkanten. Ojala fick bollen och avancerade över mittlinjen. Efter mittlinjen sökte han sig in mott mitten, dribblade två motståndare och avlossade ett skott med backhand. Tomi Aaltonen i SBS Wirmo-målet räddade, men Tero Saaristo slängde fram klubban och lyckades styra in bollen mellan Aaltonen och närmsta stolpen. Vid tiden 11.18 utvisades Jani Varjonen i SBS Wirmo för slag på klubba. Blue Fox bjöd på bra spel i numerärt överläge och vid tiden 12.03 kunde Johnny Ojala utöka ledningen till 2-0 med hårt dragskott från vänsterkanten. Jori Isomäki fick passningspoängen. Vid spelade 18.27 kunde SBS Wirmo reducera till 2-1. Hannes Kari hade bollen i högra offensiva hörnet och lyckades passa till en framstörtande Joni Peltonen som kunde stöta in bollen i mål. Vid 19.54 kunde Janne Karvonen återställa ordningen. Robin Holländer hade bollen i det offensiva högra hörnet och försökte passa in till Ronnie Ludén framför mål. Ludén fick inte träff på bollen och den studsade vidare till Janne Karvonen. Karvonen svepte iväg bollen med ryggen mot mål och den gick in förbi en skymd Tomi Aaltonen. Ställningen var därmed 3-1 efter första perioden.

Den andra perioden var en ganska seg historia. Mer än halva perioden hann passera innan Blue Fox kunde utöka sin ledning. Blue Fox kom i ett snabbt anfall där Jori Isomäki spelade fram till Johnny Ojala längs med vänsterkanten. Ojala förde upp bollen över mittlinjen och passade in till mitten åt Tero Saaristo. Saaristo stannade upp och sköt ett stenhårt dragskott som gick ribba in. Följande protokollanteckning kom vid 38.00 när Tero Saaristo utvisade för slag på klubba, men Blue Fox kunde freda sitt mål. Ställningen var alltså 4-1 efter två perioder.

Vid tiden 41.53 kunde Sami Koski-kopian Hannes Kari presentera sig på allvar. Juho Lehtonen hade bollen på högerkanten och gav en crosspass till Kari som pricksköt in bollen vid bortre stolpen. Matchuret hann bara fram till 43.26 innan Blue Fox pånytt kunde gå up i tremålsledning. Robin Holländer kom upp med bollen längs med vänsterkanten, han passade bollen till mål där Samir Mountassir kom störtande. Bollen studsade ut till Janne Karvonen som kom i andra vågen. Karvonen svepte till med en backhand och bollen studsade in via målvaktens ben. Vid 47.43 kunde SBS Wirmo knappa in lite på ledningen. Blue Fox fick en avvaktande utvisning. SBS Wirmo plockade ut målvakten och man fick spela sex mot fem. Jani Varjonen lyckades spela in bollen skottsektorn och Joni Valtonen prickade in bollen via stolpen. Nu var det match igen. Vid tiden 50.06 tilldömdes Blue Fox en straff och Janne Karvonen fick förnyat förtroende. Karvonen försökte sig på samma dragningar som i matchen mot SB Welhot, men Tomi Aaltonen skulle visa sig vara en mycket mera följsam målvakt och han drog denna gång det längre strået. Antti Vuorinen utvisades därmed för slag på klubba och Blue Fox fick chansen att utöka sin ledning i power play. Tyvärr lyckades inte hemmalaget med det. Vid tiden 54.33 drog Anton Kallvik på sig en utvisning i anfallszon för slag på klubba och SBS Wirmo fick chans att spela i numerärt överläge. Hannes Kari agerade spelfördelare i mitten och spelade ut till Joni Valtonen som drog till direkt och bollen gick in i bortre krysset. Matchuret stod på 55.04 och ställningen var nu 5-4. Med bara 44 sekunder av matchen kunde SBS Wirmo utjämna till 5-5. Joni Peltola hade bollen i offensiva vänstra hörnet och spelade fram till Hannes Kari som kom längs med vänsterkanten. Kari avlossade ett löst skott som gick in via armen på Mikael Enlund i Blue Fox -målet. I det efterföljande bytet händer så det som inte får hända. Mikael Enlund kastar ut bollen till Johnny Ojala på vänsterkanten. Ojala stressas av Juho Lehtonen och tappar bollen. Lehtonen snappar upp bollen och bara slänger iväg den mot mål samtidigt som han nästan faller omkull. Bollen går i mål när matchklockan står på 59.59. Blue Fox försöker ännu ta time out och plockar ut Enlund ur målet, men med en sekund kvar av matchen finns det inte mycket att göra.

Ojala – Saaristo – Kallvik
J.Isomäki – R.Isomäki

Ludén – Holländer – Karvonen
Mountassir – Klingenberg

Fredriksson – Sjöblom – Nyvall
Rynnäs – Brännbacka

Fredriksson skadade sig i mitten på andra perioden. Då kom Backman in i stället för honom. Backman gick in på spets och Nyvall flyttade ut till vänster. I tredje perioden böt Ludén och Sjöblom plats med varandra. På bänken fanns ännu Nyman, Kronqvist och Blomqvist som inte fick speltid.