Två poäng från Sibbo

Blue Fox besegrade ikväll ÅIF i Sibbo med 8-5 efter perioderna 2-0, 2-1 och 4-4. Blue Fox kunde i de två första perioderna gå upp i en 4-1 ledning. ÅIF lyckades i den tredje perioden reducera till både 4-6 och 5-7, men kom inte närmare.

Anton Kallvik stod för två mål i matchen mot ÅIF.

Blue Fox kunde vi tiden 6.09 gå upp i ledning när Janne Karvonen på pass av Robin Holländer öppnade målkontot för bortalaget. Vid tiden 7.37 utvisades Antti Huovinen i ÅIF för slag på klubba. Blue Fox behövde bara två sekunder för att utnyttja det numerära överläget. Tero Saaristo var målskytt på Johnny Ojalas passning. Vid tiden 9.17 utvisades Mikael Nyvall två minuter för fasthållning och Atte Huovinen i ÅIF fem minuter för våldsamt spel. Blue Fox fick chansen att spela tre minuter i numerärt överläge utan att lyckas utnyttja situationen. Ställningen var därmed 2-0 till Blue Fox efter första perioden.

Vid tiden 33.34 kunde hemmalaget reducera till 1-2 genom Markus Mitikka på pass av Thomas Granlund. Knappt tre minuter senare, vid 36.21 utvisades Jesse Tolvanen i ÅIF för obstruktion. Med bara två sekunder kvar av utvisningen lyckades Tero Saaristo pricka in 3-1 på pass av Johnny Ojala. I det efterföljande bytet kunde Anton Kallvik pricka in 4-1. Jakob Klingenberg agerade framspelare. Det hann bara gå 22 sekunder mellan målen.

Det hann bara gå 23 sekunder av tredje perioden innan Tero Saaristo utökade ledningen till 5-1. Ännu en gång var det Johnny Ojala som stod för framspelningen. Vid 44.25 kunde Olli Rinne reducera för ÅIF till 2-5 på pass av Thomas Granlund. Vid tiden 48.51 tilldömdes Blue Fox en straff och Janne Karvonen fick förnyat förtroende. Janne gjorde inte något misstag och ställningen var 6-2 till Blue Fox. Vid tiden 51.32 reducerade Kenneth Myllyniemi till 3-6. Jonas Weckström antecknades för assisten. Matchuret hade hunnit fram till 55.16 när Robin Holländer utvisades för farligt spel. Det var på håret att Blue Fox klarade av utvisningen, men med 7 sekunder kvar prickade Olli Rinne målet. Ställningen var nu 4-6 och det var match igen. Som tur var kunde Anton Kallvik släcka lite av hemmahoppet genom att 20 sekunder senare utöka ledningen till 7-4. Rami Isomäki antecknades för passningen. Nu duggade målen tätt, för bara 10 sekunder senare var det 5-7 efter att Atte Huovinen hittat målet. ÅIF hade igen vittring på en kvittering. Vid 58.35 tog hemmalaget time out. Man plockade ut målvakten och spelade sex mot fem. Jonathan Sjöblom passade fram till Janne Karvonen som rymde iväg och satte bollen i tomt mål och fastställde slutresultatet till 8-5 vid tiden 59.48. Samtidigt tog Blue Fox time out. Vid tiden 59.54 utvisades Tuomas Savukoski för farligt spel.