Blue Fox körde över Ilves

Blue Fox besegrade ikväll Ilves med 14-3 efter perioderna 4-2, 5-0 och 5-1. Tero Saaristo och Johnny Ojala var på fint spelhumör och stod för 5+2 respektive 3+4.

Tero Saaristo var på fint spelhumör i matchen mot Ilves.

Pekka Kontturi var ett frågetecken inför matchen, men han kunde inleda på sin normala position i andra femman. Värre var det då med Jori Isomäki som efter uppvärmingen valde att stå över matchen efter att han fick känningar i sin vänstra vad.
Blue Fox tog från första stund kommandot i matchen och hade stort bollinnehav. Man rullade boll, men Ilves kom i farliga kontringar. Vid tiden 4.29 fick Blue Fox ett frislag vid högerkanten i anfallszon. Rami Isomäki petade bollen till Johnny Ojala som drev iväg mot vänsterkanten och avlossade ett skott i steget. 2-0 kom vid tiden 6.26 när Tero Saaristo vispade in bollen från sin position i slottet. Johnny Ojala stod för passningen. Vid 11.31 kunde Ilves reducera till 2-1 när Kim Rantamäki var sist på en studsande boll framför Blue Fox-målet. Roope Pöyry fick assisten. Vid 12.50 gav sig Tero Saaristo ut på en soloräd och han drev in med bollen i anfallszon och vidare ut mot vänsterkanten samtidigt som han avlossade ett skott som gick in vid bortre stolpen. Vid tiden 17.00 tilldömdes Ilves en straff efter att Pekka Kontturi försvarat hemmalagets mål genom att slå på en motståndares klubba. Den ungerska landslagsmannen Domokos Rácz fick chansen och han gjorde inte något misstag. En backhand i krysset och så var ställningen 3-2. Vid 17.30 fick vi se följande frislagsvariant av första femman. Johnny Ojala petade till Tero Saaristo som låtsades ta bollen med sig, men istället spelade tillbaka till Ojala som fick öppet skottläge och prickade in 4-2.

Vid tiden 21.19 svängde Blue Fox spelet och Anton Kallvik drev upp bollen längs med vänsterkanten. Han spelade in till Janne Karvonen i mitten som spikade 5-2. Vid tiden 26.20 fick publiken uppleva ett mål av den ovanligare sorten. Jakob Klingenberg passade bollen till Samir Mountassir på vänsterkanten i egen zon. Mountassir tittade upp och såg att Janne Karvonen fanns framför motståndarmålet. Mountassir skickade iväg en lyra mot Karvonen som viftade till utan att träffa bollen och den gick rakt i mål. Dryga minuten senare får Tero Saaristo skottchans i högre slottet och ställningen var plötsligt 7-2. Johnny Ojala stod för framspelningen. Vid tiden 28.50 utvisades Jonathan Sjöblom för liggande spel, men hemmalaget kunde freda sitt mål. Vid 31.58 utökade Blue Fox sin ledning till 8-2. Tero Saaristo sköt först ett skott från vänsterkanten som studsade tillbaka till honom från en motståndare. När Saaristo fick tillbaka bollen tittade han upp och såg att Johnny Ojala var fri i slottet, Saaristo passade in bollen till Ojala som fick dra in bollen i tomt mål. Vid 33.35 gjorde Blue Fox ett målvaktsbyte och Daniel Blomqvist fick komma in istället för Mikael Enlund. Vid 35.29 kunde Filip Kronqvist göra sitt första mål i Divari. Kronqvist förde upp bollen längs med vänsterkanten och spelade in med en backhand till Henry Backman. Bollen studsade i en hög båge till bortre stolpen där Kronqvist dök upp och slog in den på uppstuds. Ställningen var därmed 9-2 efter andra perioden.

Vid tiden 40.15 tilldömdes Blue Fox en straffefter att Aleksi Syvänen slagit Tero Saaristo på klubban i skottögonblicket. Alexander Nyman fick chansen att ta hand om straffen, men Aki Hänninen i Ilves-målet drog det längre strået. Blue Fox fick istället chansen i numerärt överläge. Johnny Ojala fick bollen längs med vänsterkanten och hittade Janne Karvonen vid bortre stolpen med en delikat passning och ställningen var 10-2. Vid 43.09 passade Johnny Ojala in bollen i slottet till Mikael Nyvall som inte fick någon riktig träff på den. Bollen studsade istället vidare till Tero Saaristo som satte in den i närmsta krysset. Vid 46.28 kunde Ilves reducera till 11-3. Det blev lite yrsel i Blue Fox-försvaret och Arttu Ahonen kunde slå in bollen via Daniel Blomqvist. Roope Pöyry fick assisten. Vid 48.17 kunde Ville Rynnäs öppna sitt målkonto för Blue Fox. Rynnäs hade sökt sig högt upp längs med vänsterkanten i anfallszon. Bollen studsade till honom och han pangade in den i bortre krysset. 12-3 till Blue Fox. Vid 49.43 gjorde Tero Saaristo sitt femte mål för kvällen. Blue Fox hade inslag i högra offensiva hörnet. Johnny Ojala passade till Saaristo bakom målet. Saaristo tog köksvägen och tryckte in bollen med en backhand. Samir Mountassir avslutade målskyttet vid tiden 56.34 när han sköt in bollen lågt vid närmsta stolpen från vänsterkanten.

Första femman med Johnny Ojala och Tero Saaristo hade lekstuga med Ilves. Ojalas poängsaldo från matchen var 3+4 och Saaristo hade 5+2. Alexander Nyman spelade hela matchen, Filip Kronqvist gjorde sitt första mål i Divari och Colin Björkholm fick debutera i den tredje perioden. Det betyder att Blue Fox har haft fyra debutanter i Divari från de egna leden denna säsong. 90-talisterna är hårt på gång. Daniel Blomqvist fick göra ett inhopp efter halva matchen och han gav ett mycket lugnt och stabilt intryck.

Ojala – Saaristo – Kallvik
Rynnäs – R.Isomäki

Kontturi – Holländer – Karvonen
Mountassir – Klingenberg

Fredriksson – Sjöblom – Nyvall
Nyman

Kontturi steg av efter första perioden eftersom skadan gjorde sig påmind. Kallvik tog då hans plats i andra femman och Nyvall gick in på spets i första femman. Backman kom in på spets i tredje femman. Efter halva andra perioden gick Sjöblom ner på backen i tredje femman och Kronqvist kom in på vänsterkanten, Fredriksson flyttade då till högerkanten. Blomqvist tog Enlunds plats i målet när drygt halva matchen var spelad. Till tredje perioden kom Björkholm in istället för Karvonen i andra femman.