Oavgjort mot LaSB

Det blev oavgjort 5-5 för herrarna i kvällens match mot LaSB, efter periodsiffrorna 3-2, 1-1 och 1-2. Blue Fox hamnade tidigt i underläge, men kunde kvittera matchen till 5-5 med 2.40 kvar.

Jakob Klingenberg i mitten stod för 0+2 i matchen mot LaSB.

Hemmalaget kunde gå till ledning vid tiden 4.18 när Tino Nivala gjorde mål på Heikki Hätönens passning. Knappt sex minuter senare vid tiden 10.05 kunde Rasmus Kainulainen utöka LaSB:s ledning till 2-0 på pass av Vili Näveri. Sex sekunder senare kunde Pekka Kontturi reducera för Blue Fox till 2-1. Framspelningen stod Janne Karvonen för. Vid 13.57 var det igen dags för hemmalaget att gå upp i en tvåmålsledning. Denna gång var det Heikki Hätönens tur att göra mål på pass av Tino Nivala. När matchuret hunnti fram till 16.58 kunde Pekka Kontturi fördubbla sin och Blue Fox målskörd. Denna gång var det Jakob Klingenberg som agerade framspelare. Precis vid avblåsningen för paus blev Henri Vilén i LaSB utvisad för slag på klubba. Ställningen efter första perioden var 3-2 till hemmalaget.

Blue Fox fick inleda den andra perioden i numerärt överläge, men kunde inte utnyttja läget. Istället åkte bortalaget på en utvisning när Ville Rynnäs blev utvisad för fortsatt felaktigt spel vid tiden 26.03, men inte heller LaSB kunde utnyttja läget. Vid 34.25 kom följande utvisning när Aki Syrjälä i LaSB åkte ut för obstruktion. Vid 35.26 drog Heikki Hätönen på sig en utvisning för obstruktion och Blue Fox fick möjligheten att spela nästan en minut fem mot tre utan att lyckas utjämna matchen. Vid 37.19 kom så äntligen kvitteringsmålet till 3-3. Rami Isomäki var målskytt i spel fem mot fyra och passningen stod Robin Holländer för. Vid tiden 39.06 kunde Vili Näveri igen föra upp LaSB i ledning på pass av Miikka Pentikäinen. Ställningen efter den andra perioden var därmed 4-3.

Vid tiden 46.52 kunde samme Vili Näveri föra upp LaSB i ledning 5-3 på pass av Tino Nivala. Sex minuter senare kunde Blue Fox reducera genom Johnny Ojala på pass av Jori Isomäki. Med 2.40 kvar av matchen kunde Robin Holländer kvittera till 5-5 på pass av Jakob Klingenberg. Ställningen vid 60 minuter var 5-5 och därmed gick matchen till förlängning. Inget av lagen kunde avgöra matchen under förlängningen och poängen delades därmed broderligt.