Fantastisk upphämtning av herrarna

Herrarna stod idag för en fantastisk upphämtning i Åbo mot FBC Turku. Hemmalaget ledde redan med både 5-0 och 6-1, men Blue Fox lyckades kvittera inom ordninarie tid till 6-6 och på övertid avgjorde Anton Kallvik matchen när han gjorde 7-6.

Anton Kallvik sätter det avgörande målet i förlängningen.

FBC Turku öppnade målskyttet vid tiden 4.57 när Jaakko Hautamäki hittade Joni Lempiäinen med en crosspass. Vid tiden 6.26 kunde Markus Järvinen utöka hemmaledningen till 2-0 på pass av Joni Kuusisto. Matchuret hade hunnit fram till 15.52 när Antti Kokko gjorde 3-0 för FBC Turku assisterad av Aleksi Havia. Vid tiden 17.30 utvisades Jussi Kauppi i FBC Turku för låsning av klubba, men Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. Med endast en sekund kvar av perioden kunde FBC Turku utöka sin ledning till 4-0. Aku Kuikka var målskytt och Markus Järvinen agerade framspelare.

Vid tiden 30.51 utvisades Mikael Nyvall för otillåten trängning. FBC Turku behövde bara 39 sekunder för att utnyttja läget. Joni Lempiäinen målskytt på pass av Jaakko Hautamäki och ställningen är 5-0. 17 sekunder senare har Blue Fox reducerat till 5-1. Robin Holländer på pass av Janne Karvonen. 38 sekunder senare är ställningen 6-1. Aku Kuikka skjuter och Markus Järvinen slår in returen. Nu hinner matchklockan bara gå 5 sekunder innan Blue Fox tilldöms en straff. Janne Karvonen får förtroendet och gör inte något misstag, ställningen är därmed 6-2. Vid tiden 33.39 utvisades Markus Järvinen 5 minuter för våldsamt spel. Matchklockan hinner bara fram till 34.01 när Johnny Ojala reducerar till 6-3 på pass av Jori Isomäki. Blue Fox får fortsätta spela numerärt överläge och vid tiden 35.36 kommer reduceringen till 6-4 av Janne Karvonen på pass av Jori Isomäki.

Den tredje perioden hinner bara blir 43 sekunder gammal innan Blue Fox lyckas reducera till 6-5. Pekka Kontturi är målskytt och Jakob Klingenberg får passningspoängen. Vid 46.02 kvitterar Rami Isomäki matchen med ett skott som går in vid bortre stolpen. Johnny Ojala fick passningspoängen. Varkendera laget lyckas avgöra under ordinarie matchtid och matchen går till förlängning.

Förlängning

Vid tiden 62.45 spelar Tero Saaristo fram till Anton Kallvik och han skjuter in bollen i mål och matchen slutar därmed 7-6 till Blue Fox.

Vi var inte med i matchen från början säger Markus Åbb när vi når honom på telefon. – Vår press fungerade inte som den skulle. FBC Turku kom för lätt igenom, de kunde vända spelet och spela sig in i mitten. Vi hade nog chanser i den första perioden, men vi lyckades inte sätta dem. Det blev onödigt stygga siffror i den första perioden, hemmalaget hade bra utdelning på sina chanser. Vårt första mål som gjordes av Robin Holländer var mycket viktigt. Där kom vi in i matchen. Sen gjorde Janne Karvonen ett mål på straff och så drog FBC Turku på sig en femminuters utvisning. Vi gjorde två mål under den utvisningen och där vände matchen.
- Skillnaden mellan idag och igår var att igår spelade vi en komplett match. Då var vi med under hela matchen. Idag var det en helt annan match och vårt spel fungerade inte från början. Det är lite som så att om vårt försvar och vår press inte fungerar så fungerar inget annat heller. Det blir lite av en dominoeffekt. Nu klarade vi av att vinna matchen trots att vi spelade bra i bara drygt 30 minuter. Fyra poäng var det som vi var ute efter den här helgen och lyckades vi få med oss hem.

Ojala – Saaristo – Kallvik
J.Isomäki – R.Isomäki

Kontturi – Holländer – Karvonen
Mountassir – Klingenberg

Ludén – Sjöblom – Backman
Rynnäs – Nyman

I den andra perioden kom Mikael Nyvall in på Anton Kallviks plats i första femman. Kallvik tog Kontturis plats i andra femman. Kontturi fick vila i den andra perioden, men kom in igen i den tredje perioden. Då spelade Kallvik vänsterytter i tredje femman och Ludén gick upp på spets och Backman vilade. I den tredje perioden spelade laget med fem backar, Alexander Nyman vilade. De sista tio minutrarna spelade Blue Fox med 8 anfallare.