Blue Fox nollade SalBa

Blue Fox besegrade på lördag SalBa i Raumo med 6-0 efter perioderna 1-0, 3-0 och 2-0. Blue Fox gjorde ett fantastiskt försvarsarbete och lyckades hålla nollan mot tidigare obesegrade SalBa.

Mikael Enlund stod för en strålande insats och kunde med hjälp av resten av laget nolla SalBa.

Vid tiden 5.56 drog SalBa på sig en utvisning för för många spelare på planen och Jani Lehtoniemi fick sätta sig i utvisningsbåset. Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. Knappt 9 minuter senare, vid tiden 14.46 utvisades Jani Lehtoniemi igen. Den här gången fungerade Blue Fox spel i numerärt överläge och Tero Saaristo kunde föra upp bortalaget i ledning på pass av Johnny Ojala. Det blev inga flera protokollanteckningar i den första perioden och ställningen var därmed 0-1.

Den andra perioden hann bli mer än 11 minuter gammal innan följande mål såg dagens ljus. Saaristo målskytt och Jori Isomäki framspelare vid tiden 31.36. Vid tiden 34.06 utvisades Janne Hyvönen i SalBa. Matchuret hade hunnit fram till 35.32 kunde Janne Karvonen utöka Blue Fox ledning till 0-3 på pass av Jori Isomäki. Vid 38.54 hittar Johnny Ojala Tero Saaristo med en pass framför mål och ställningen är 0-4.

SalBa tog time out vid tiden 48.02. Vid 48.31 utvisades Pekka Kontturi i Blue Fox, men SalBa kunde inte utnyttja läget. Vid 53.21 var det istället Pekka Kontturi som ökade på Blue Fox ledning till 0-5 med ett skott i bortre krysset på pass av Janne Karvonen. Vid 56.45 utvisades Tommi Erkkilä i SalBa för obstruktion. Vid 57.08 kunde Johnny Ojala slå in sista spiken i SalBas kista när han sköt in 0-6 strax över benet på Petri Elo i SalBa-målet.