Första segern i Kervo

Herrarna tog sin första seger mot Blackbirds i Kervo. Matchen slutade 8-7 till Blue Fox efter perioderna 2-3, 3-2 och 3-2.

Johnny Ojala var poängbäst i Blue Fox med 3+1.

Period 1

Målskyttet öppnades vid tiden 5.01 när Jyri Laine kunde slå in en studsboll för Blackbirds. Petri Raitala antecknades för passningen. Vid 8.56 kunde Blackbirds utöka sin ledning till 2-0 och igen var det Jyri Laine som var i farten. Först kom ett skott från vänster backplats av Antti Högqvist. Skottet studsade på en Blue Fox spelare och precis när han skulle rensa bort bollen, så kom Laine som gubben ur lådan och slog in den. Dryga minuten senare vid 10.06 lyckades Blue Fox svänga spelet. Johnny Ojala förde upp bollen längs med vänsterkanten och hittade Anton Kallvik i mitten och han kunde styra in reduceringen till 2-1. Vid 13.09 kunde Blackbirds utöka ledningen till 3-1. Spelet böljade fram och tillbaka och som en blixt från klar himmel kunde Mikko Manninen slå in bollen med en backhand. Petri Pyysing antecknades för assisten. Vid 14.33 kunde Blue Fox reducera matchen. Jori Isomäki lyfta upp bollen från eget högerhörn till vänsterkanten, där Johnny Ojala väntade och sköt in bollen i mål. Det här var samtidigt periodens siste protokollanteckning vilket betydde att perioden slutade 3-2 till hemmalaget.

Period 2

Blackbirds fick en bra start på andra perioden när man utökade sin ledning till 4-2 vid tiden 21.07. Petri Pyysing kunde pressa till sig bollen längs vänsterkanten. Bollen gick vidare till Mikko Manninen som sköt ett lågt skott som gick in vid bortre stolpen. Vid 24.23 kunde Blackbirds ännu utöka sin ledning till 5-2. Petri Laitala drev upp bollen längs med högerkanten och han slängde en passning i knähöjd till bortre stolpen. Där dök Jyri Laine upp och styrde in sitt tredje mål för dagen. Direkt från tekning i det följande bytet pressade Blue Fox andra femma högt uppe i banan. Det såg redan ut som att Blackbirds spelade sig ur pressen, men då vände Blue Fox på spelet och det gick snabbt. Jakob Klingenberg passade ut till Pekka Kontturi på vänsterkanten och plötsligt var han och Janne Karvonen ensamma med en Blackbirds-försvarare. Kontturi passade in till mitten och Karvonen fick slå in bollen i tomt mål. Vid tiden 29.32 kunde Blue Fox reducera till 5-4. Tero Saaristo sköt ett hårt skott från vänsterkanten och Johnny Ojala höll sig framme på returen och kunde slå in den med en hand på klubban i mål. 28 sekunder senare kunde bortalaget kvittera matchen till 5-5. Pekka Kontturi förde upp bollen längs med vänsterkanten och passade över till Janne Karvonen på bortre stolpen. Karvonen sköt ett skott och Robin Holländer var och petade på returen. Bollen studsade tillbaka till Kontturi som sökt sig in framför mål och kunde slå in bollen i tomt mål. Vid tiden 39.27 kom matchens första utvisning när Teemu Liikanen utvisades två minuter för trängning. Blue Fox kunde inte utnyttja läget i den andra perioden och ställningen efter andra perioden var därmed 5-5.

Period 3

Blue Fox fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge, men man kunde inte dre nytta av möjligheten. Vid 42.15 utvisade Mikko Piippo för farligt spel och Blue Fox fick en ny chans att spela numerärt överläge. Dryga minuten senare gick Blue Fox för första gången upp i ledning i matchen. Jori Isomäki kunde från vänster backplats passa in i slottet till Robin Holländer som vände och sköt upp bollen högt i mål. Ställningen var nu 5-6. Vid 47.50 utvisades Johnny Ojala för obstruktion. Ojala hann sitta av 1.09 av sin utvisning före Blackbirds kunde kvittera matchen. Petri Pyysing spelade från vänsterkanten till Teemu Liikanen på backplats. Liikanen sköt ett hårt och lågt slagskott som gick i mål. Matchuret hade hunnit fram till 54.26 när Johnny Ojala kunde föra upp Blue Fox till en ny ledning. Tero Saaristo lyckades stjäla bollen av en motståndare och passa den framåt till Ojala som sköt ett dragskott förbi Nykänen i Blackbirds-målet. Ställningen var nu 6-7. Dryga minuten senare vid 55.35 kunde Tero Saaristo öka på till 6-8. Rami Isomäki slog upp bollen till Saaristo som befann sig i högra offensiva hörnet, Saaristo rundade upp därifrån och sköt ett skott som gick in lågt vid närmsta stolpen. Vid 55.58 utvisades Samir Mountassir i Blue Fox för fortsatt felaktigt spel. Sju sekunder senare var bollen i mål. Mikko Kivi passade till Mikko Piippo på högerkanten, Piippo steg in mot mitten och sköt ett dragskott som gick in lågt bakom en skymd Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Blackbirds tog ännu time out på slutet, men lyckades inte göra mål.

Matchkommentarer

En mycket viktig vinst för Blue Fox. Nu har laget igen två veckor paus innan man möter SalBa i Raumo FBC Turku i Åbo. Det var viktigt för laget att ha en seger i ryggen när man nu ska träna två veckor utan matcher.
Roligt var det att se den tredje junioren få debutera denna säsongen. Nu var det Filip Kronqvist (1994) som fick chansen som ytter i tredje femman. Tidigare denna säsong har Alexander Nyman (1998) och Christoffer Lassander (1995) fått chansen.