Blue Fox avgjorde i tredje perioden

Blue Fox kunde idag ta sin första vinst för säsongen när man besegrade PSS från Borgå på hemmaplan. Matchen slutade 9-3 efter perioderna 2-1, 0-2 och 7-0. Vinsten satt långt inne, men i den tredje perioden lossnade det ordentligt för hemmalaget.

Janne Karvonen var poängbäst i hemmalaget med 0+4.

Period 1

Vid tiden 1.37 hade Robin Holländer den första farligheten med ett skott i ribban. I det följande bytet får vi se Christoffer Lassander f. 1995 debutera för Blue Fox representationslag. Vid 3.25 öppnar Blue Fox målkontot. Janne Karvonen har bollen bakom motståndarmålet och spelar in den framför mål till Pekka Kontturi som trycker in bollen högt i mål. Blue Fox kan utöka sin ledning till 2-0 vid tiden 7.39. Allt startar med en kontring från egeet hörn. Jori Isomäki spelar upp bollen längs med vänsterkanten till Janne Karvonen. Karvonen driver upp bollen i anfallszon och pass till Robin Holländer framför mål och Holländer drar in bollen i mål. Vid 11.34 kan PSS reducera genom Henri Lassila som skjuter ett skott från backplats. Bollen går i mål via en Blue Fox-spelare. Miro Anttila antecknas för assisten. Ställningen efter den första perioden är 2-1.

Period 2

Vid tiden 26.34 kommer PSS igenom i en kontring. Blue Fox-spelarna försöker stoppa kontringen regelvidrigt och domarna lyfter en hand för att visa att en utvisning är på kommande. PSS tillåts spela situationen till slut och Markku Hänninen kan slå in bollen i mål på pass av den lettiska förstärkningen Morics Krumins. I den andra perioden backar PSS hem nedanför mittlinjen med sitt 1-2-2 försvar och satsar på kontringar. PSS bildar en riktigt köttmur i sin egen zon och Blue Fox har svårt att ta sig igenom. Blue Fox blir tvunget att rulla bollen längs med kanterna. Vid tiden 35.17 utvisas Alexander Nyman för farligt spel efter att han tacklat en motståndare över sargen. Situationen ser inte ut att vara värd en femminuters utvisning, men domarna gör den bedömningen. Vid 35.53 kan PSS ta ledningen för första gången i matchen. Kevin Nylund får skottläge från vänster backplats i numerärt överläge och gör inte något misstag. Henri Lassila står för framspelningen. Blue Fox får efter det här försöka freda sitt mål från flera baklängesmål under utvisningen och det lyckas man med. Kim Nyström får också säsongsdebutera när han gör ett par byten i numerärt underläge. PSS går till pausvila med en 3-2 ledning.

Period 3

Blue Fox får inleda den tredje perioden i numerärt underläge, men rider ut stormen. Vid tiden 41.01 kommer hemmalaget igenom med en snabb kontring längs med högerkanten. Tero Saaristo driver upp bollen och passar in till mitten till Mikael Nyvall som kastar sig fram för att stöta in bollen i mål. Matchen är därmed utjämnad till 3-3. Matchen har hunnit bli exakt 45 minuter gammal när Janne Karvonen har bollen bakom motståndarmålet och igen spelar fram till Pekka Kontturi framför mål som skjuter in bollen högt över Jesse Johnsson i PSS-målet. Knappat två minuter kommer följande mål. Rami Isomäki utökar ledningen till 5-3 när han skjuter bollen i mål från höger backplats i offensiv zon. Tero Saaristo får passen. Vid 50.47 vill brodern Jori Isomäki visa att han inte är någon sämra målskytt. Isomäki skjuter ett hårt dragskott från vänster backplats. Skottet går ribba in och Isomäki själv ser minst sagt förvånad ut över att skottet gick i mål. Samtidigt tar PSS time out. Drygt en minut hinner gå innan Blue Fox utökar son ledning till 7-3. Ville Rynnäs driver upp bollen i anfalsszon. Henry Backman får den i hörnet och passar in fråmför mål till Pekka Kontturi som kan fullborda sitt hat trick genom att trycka in bollen högt. Vid 52.48 kastar Mikaeln Enludn bollen till Mikael Nyvall. Nyvall kämpar om bollen med en motståndare och den studsar till Johnny Ojala som kommer rusande. Ojala trycker upp bollen i närmsta krysset. Vid 55.46 kommer sista spiken i kistan. Det är ett riktigt klassiskt Robin Holländer-mål. Holländer får bollen i skottsektorn och skjuter in den med ett dragskott under armen på motståndarmålvakten. Janne Karvonen antecknas för passningen.

Matchkommentarer

Vi hade bra början på matchen säger Markus Åbb, men efter halva första perioden så blev presspelet för dåligt. Vi pressade inte med hela femman utan det vara enstaka spelare som försökte pressa och då blev det för långa avstånd mellan lagdelarna. Vi visste före matchen att PSS är bra på att kontra in bollen. I den tredje perioden började vårt spel se ut som det ska se ut. Vi började gå mera rakt på mål istället för att söka oss ut i hörnen. Då kom ketchupeffekten och vi fick utdelning på våra chanser. Det är bra att fortsätta från det här.